Det berättade vi om i förra veckan och att glasmuseets företrädare var mycket nöjda med den nya lösningen.

Men hur ser turistbyrån på att få en ny hyresgäst i samma lokal?

– Enbart positivt, säger Fredrik Franzén, som är Finspångs kommuns projektledare på destination Rejmyre.

– Bland annat kommer vi tillsammans med glasmuseets personal, att kunna ha längre öppettider i sommar än förra sommaren, eftersom turistbyrån har vissa öppettider och glasmuseet lite andra tider. Så tillsammans kommer vi att kunna erbjuda längre öppettider i sommar.

När öppnas den nya kombinerade verksamheten i Kristallen framöver?

– Vi håller nu på med planeringen av ytorna för museet och turistbyrån inne i Kristallen och hoppas att allt står klart för invigning den 5 maj, in samband med Glasets dag, som arrangeras då.

Men ni får betydligt mindre lokalyta i sommar, jämfört med i fjol?

– Ja, men inte mindre än att vi kommer att få plats med det viktigaste som hör till en turistbyrå.

– Däremot kommer vi inte att få plats med några utställningar, som vi hade i lokalerna förra sommaren, då vi bland annat hade en fotoutställning.

– Men vi kommer att anordna en utställning i Engelska magasinet, som ligger väldigt nära turistbyråns och museets lokaler.

Vet du vad det blir för utställning i år där?

– Nej, det jobbar vi på, men så mycket kan jag säga, att precis som i fjol, kommer det att handla om en konstutställning i någon form.

Du arbetar med att försöka fylla Hantverksbyn med hyresgäster. Hur ser det ut just nu inför den kommande sommarsäsongen?

– Det som är klart redan nu är att det blir mer dryckes- och matinriktat i Hantverksbyn i sommar, jämfört med i fjol.

– Förutom Bryggeriet, som öppnade redan i höstas med lokalproducerad öl, kommer Hantverksbyn även att kompletteras med Rejmyre Skafferi, där man kommer att sälja närproducerad mat, något som är populärt hos många människor idag.

Något mer nytt inför sommaren?

– Det är ju så att Reijmyre glasbruk fått en ny vd i form av Emma Ohlsson, som börjar sitt nya jobb i dagarna och jag kommer att försöka träffa henne snart för att diskutera och planera den kommande sommarsäsongen i Rejmyre.

– Här har jag förhoppningar att Destination Rejmyre, som jag företräder hos Finspångs kommun och glasbruket tillsammans kan medverka på olika sätt till att det blir ännu en spännande sommar- och turistsäsong i Rejmyre i år.