– Vi stänger nu på söndag och har stängt i minst två veckor. Allting ska renoveras i restaurangdelen, berättar Chowan Margos, som startade Joan´s i direkt närhet av Bergslagstorget 2013.

Golvet ska bytas, liksom taket. Soffor och bord ska ersättas med nya. Väggarna ska få en annan yta, ljussättningen ska förändras. Ett nytt ljudsystem ska in och baren får ett nytt utseende, med mera.

– Öppningen till övervåningen, där nattklubben är, ska fräschas till. Sammanlagt handlar det om en jättestor satsning. Vi gjorde en likadan renovering på Joan´s i Vingåker som blev mycket lyckad, säger Chowan.

Artikelbild

| Hårdsatsning. Chowan och Younan Margos satsar hårt på Joan´s i Finspång.

För den oinsatte känns den nuvarande inredningen väldigt gångbar.

– Ja, det är inget fel på den, men vi kan inte vänta tills det blir ofräscht. Ibland måste man förnya sig och tänka nytt. Vi vill göra det här och våra gäster förväntar sig det. De här sofforna var populära och moderna för tre–fyra år sedan, men inte nu. Vår målsättning är att alltid ligga i framkant, poängterar Chowan.

Kan du säga något om hur det kommer att se ut?

– Mysigare och "varmare". Mer som ett vardagsrum där du kan äta och koppla av på ett bra sätt. Det blir art deco-stil, gardiner, koppartak plus mycket annat.

Joan´s har också nyligen lanserat en egen app, där gästerna ser utbudet i företagets tre restauranger i Finspång, Vingåker och Karlskoga.

– Samhället blir mer och mer digitaliserat, därför har vi jobbat stenhårt med att ta fram den här appen. Framförallt tror vi att appen kommer att underlätta för både oss och gästerna vid stora evenemang. Det går att göra sin beställning och betala direkt i appen. Det kommer även fortsättningsvis gå lika bra att göra sin beställning på traditionellt sätt, poängterar Chowan Margos.

Även köksdelen får ett lyft.

– På lunchen har det hänt att maten tar slut. Det är förstås inte bra. Därför köper vi in större ugnar som klarar mer mat.

På sikt kommer en viss del av restaurangen vara för "app-gäster".

Tanken är att en smygpremiär ska ske 27–28 mars och den officiella nypremiären äger rum 30 mars.

– Det är fullt fokus på maten och restaurangen som vanligt. Men vi kommer att ha en del uppträdanden också för att göra kvällen extra minnesvärd. Magikern Irving från Talang kommer hit plus en häftig eldshow, säger Younan Margos.