– Totalt var det 17 herrar och fyra damer som kom till start i våra äldsta veteranklasser, säger klubbchefen Jonas Abrahamsson.

Och deltagarna kom till start i torsdags till en i det närmaste perfekt golfdag.

– Ja, idag kan man väl inte klaga, säger Håkan Forsberg innan han slog iväg bollen från första utslaget. Varmt och skönt och soligt och inget blåsigt. Så mycket bättre kan man nog inte tänka sig.

Artikelbild

| Anjan Carlsson, 89, har fått problem med ena ljumsken och kör därför golfbil numera. "Åtminstone när vi kör 18-hålsrundor".

På putting-träningsbanan återfanns flera av de tävlande före start.

– Det gäller ju att träna in puttandet och känna på en green, eftersom de brukar vara lite fuktiga efter natten och då rullar ju inte bollen likadant, som om det vore torrt, fastslog Thord Höglander, som berättade att han hade en KM-titel att försvara sedan i fjol:

– Då vann jag 75-årsklassen, men den är borttagen i år och ersatt med en 70-årsklass och en 80-årsklass. För min del får jag försöka göra ett bra resultat i 80-årsklassen i år.

Den troligen äldsta i startfältet, lär ha varit Anjan Carlsson, 89, som vi också hittade på puttinggreenen.

Artikelbild

| Redo för start i veteran-KM! Från vänster Håkan Forsberg, Hans-Åke Carlsson och Håkan Lindh.

Hur är formen?

– Den är bra, säger Anjan. Men jag har fått känning i en ljumske och eftersom KM går över 18 hål, har jag valt att köra golfbil runt banan den här gången.

Artikelbild

| En sista träning på puttinggreen, inför veteran-KM i veckan, från vänster Åke Höglund, Stig Sjöholm, Anjan Carlsson och Thord Höglander.

– Något jag dock inte behöver vid veckotävlingarna för veteraner, som bara omfattar nio hål. Då kan jag gå runt utan bilen.

Hur laddad är du inför KM?

– Klart jag är laddad, säger Anjan. Men egentligen handlar ju veterangolfen framförallt om att vi träffas och har trevligt ihop rent socialt.

KM-spelet avslutas idag lördag och i morgon söndag väntar prisutdelning.