– Vi kommer att kasta folk på vintern och spjut och diskus på sommaren. Och stöta kula. Det är precis samma rörelse med kroppen att brottas som att kasta diskus eller kula. Jag är säker på att det kommer uppstå kärlek när en brottare får till exempel ett spjut i handen. Vi har varit i kontakt med Faik friidrott och vi är jättevälkomna att använda deras kastbur, säger Örjan.

Örjan är en välkänd brottarprofil som på senare år också nått framgångar som kulstötare i veteransammanhang.

– Att vi drar igång den nya föreningen beror på att folk har frågat om vi inte kan träna dem. De flesta är sådana som slutat med brottningen av en eller annan anledning och vill börja igen. Vi kommer att fokusera på träningen och resultaten. Sedan handlar det också om att ha roligt på vägen, poängterar Örjan.

Artikelbild

| Örjan Fritiofsson vill fokusera på träning och resultat.

Det finns också andra vinningar med den här satsningen.

– Kan vi få bort ungdomar, som är på glid från gatan är det väl jättebra. Att få ungdomar i rörelse och minska skärmtiden är en annan bra grej. Vi ska vara till för dem och de ska känna att de har ett andra hem att gå till, säger Tomas.

Enligt Örjan har antalet klubbar och aktiva brottare minskat i Sverige de senaste åren.

– Många klubbar har lämnat kärnverksamheten och håller på med mycket annat. Vi vill hitta tillbaka till vad det egentligen handlar om, att träna och tävla i brottning. Sedan får det "andra" komma på köpet.

Artikelbild

| Tomas Tapper vill att den nya föreningen ska bli ett andra hem för ungdomar.

Örjan och Tomas har en dialog med kommunen, om lokalfrågan.

– Vi skulle gärna dela den fina brottarlokal som finns i centrum tillsammans med Faik brottning, det är Sveriges bästa brottarlokal. Det finns många lediga tider där och lokalen och även brottarmattorna ägs av kommunen. Vi gör det här ideellt, så vi kan inte lägga dyra pengar på lokalhyra. Vi gör det här för både killar och tjejer som vill träna. Kan vi göra det här i den brottarlokal som finns, så kostar det ingenting varken för oss eller kommunen, berättar Örjan.

Tomas och Örjan har haft funderingar på sin nya klubb sedan förra hösten.

– Allting tar tid och vi hoppas att det kan vara igång till nästa höst, säger Tomas.

Brottarduon nämner några av alla sina idéer.

– Tänk att lägga ut en brottarmatta på skolgårdar eller i torget i centrum och köra uppvisningar och prova-på-grejer. Det tror vi mycket på. Vi vill visa att brottningen lever och vilken bra idrott det är, säger Örjan.