Hasselbacken är ett närmast legendariskt fest- och dansställe i skogarna i Regna.

– Det har bedrivits danskvällar där sedan 1940-talet. Jag har själv varit där varje sommar sedan början av 1960-talet. Egentligen sedan jag fyllde 15 år och fick gå dit, berättar snart 74-årige Bengt Eriksson.

Våren och sommaren 2019 blir ingen skillnad. Arrangören Regna IF satsar på tre dansbandskvällar. Den 18 maj kommer Lasse Stefanz på besök, 15 juni är det dags för Flamingokvintetten och 27 juli rundas säsongen av med Streeplers.

Artikelbild

| Regna IF satsar på tre dansbandskvällar under våren och sommaren.

– Lasse Stefanz är en drömbokning som vi äntligen fått till. Vi har försökt många år utan att lyckas, men nu blir det äntligen av. Lasse Stefanz är kanske Nordens största dansband just nu, så det känns riktigt kul, säger en entusiastisk Bengt Eriksson.

Lasse Stefanz största hit är kanske duetten "De sista ljuva åren" tillsammans med Christina Lindberg som 1989-1990 låg på Svensktoppen i 65 veckor.

– Vi siktar på 1 000 besökare. Det borde inte vara omöjligt, tror Bengt Eriksson.

Publikrekordet på Hasselbacken är från 1973 då det rådde riktig dansbandsboom i Sverige. 1973 drog Flamingokvintetten 3 000 besökare till Hasselbacken. I sommar är de tillbaka igen.

– Ja, det blir roligt. Flamingokvintetten har varit här många gånger och är alltid lika välkomna. Streeplers blir också bra, det är första gången de är hos oss, säger Bengt Eriksson som tillsammans med cirka 20 ideella krafter från ser till att det blir en dansande sommar på Hasselbacken även den här sommaren.