Detta trots att den här traditionella julgransplundringen kom direkt efter den för året nya julgransplundringen på Bergslagstorget.

– Vi var lite undrande om vi, på grund av den krocken, skulle få färre deltagare i år, men så blev det inte, säger Lasse Palmqvist i Finspångs teaterförening som var arrangör i Mariagården. Utan det var ungefär lika många deltagare i år, som i fjol.

– Det var väl så att de två julgransplundringarna lockade olika barn eller också var det en del som gick på båda.

Artikelbild

| Populär. Clownen Mike blev mycket populär när han trollade för barnen på julgransplundringen i Mariagården. Här får han hjälp av Siri med ett nummer.

I Mariagården fick också barnen som vanligt lite extra underhållning, av en trollkarl. I år clownen Mike, som gjorde en bejublad show, där han verkligen lyckades engagera barnen i sina roliga trollerinummer.

Flera av barnen fick också komma upp till clownen och hjälpa till med en del trollerinummer.

Som vanligt höll Roland Kratz i dansen, där det var idel kända visor som alltid finns med vid julgransplundringar, exempelvis Prästens lilla kråka och Små grodorna.

Till sin hjälp hade han Bengt-Arne Palmqvist som kompade på pianot.

Och precis som vanligt fick alla barn också en godispåse.

Solvig Svensson som är ordförande i teaterföreningen, berättade att man redan bokat in två kommande teaterstycken i Kulturhuset framöver:

– Den första heter Fadern och handlar om att ha ett barn med grav utvecklingsstörning och den andra föreställningen vi bokat in är i samarbete med Riksteatern och heter Jord.

– Här kan jag nämna att Therese Lindberg, som är bördig från Finspång, är med två skådespelarkollegor.