I början av veckan släppte polisen signalement på rånaren. Det rör sig om en ljushyad man, cirka 180 centimeter lång, som vid rånet hade en svart, lång rock som räckte ända ner till vaderna. Han hade glasögon, helsvart, stickad mössa, svarta skinnhandskar, svarta eller gråa kängor och bedömdes vara i 20–40-årsåldern.

– Vi har fått ett antal tips på ett par intressanta personer som vi följer upp. Men vi har inte fått tag på någon misstänkt gärningsman, så vi är i behov av fler tips, säger Thomas Månsson, utredare vid polisens avdelning för grova brott i Norrköping.

Det är fortfarande inte klarlagt hur mannen tog sig ifrån området. Det saknades övervakningskameror i butiken.

– Övervakningskamera hade underlättat i det här fallet, men det gör det alltid vid dessa sorters brott, säger Thomas Månsson.

Det var strax före stängningsdags, vid 20-tiden onsdagskvällen den 3 januari, som en man kom in i Lidlbutiken i centrala Finspång. Viftandes med ett vapen rånade han matbutiken och försvann från platsen med en okänd summa kontanter.

De två anställda som arbetade under kvällen satte sig i säkerhet i ett låst kontorsutrymme. De fick inga fysiska skador i samband med rånet, men chockades av händelsen.

Brottsrubriceringen är grovt rån. Polisen vill inte gå ut med hur stor summa kontanter som gärningsmannen fick med sig.