– Det ser vi verkligen fram emot. Tillsammans med Mötesfabriken har vi tagit fram en artistuppställning som vi är väldigt nöjda med, säger Madeleine Davidsson, kommunikatör på Siemens i Finspång.

Siemens är tillsammans med Finspångs kommun huvudpartner till eventet. Förra året fylldes Slottsparken med cirka 6 000 besökare i alla åldrar.

– Alla i en familj ska få ut något av Allsång på slottet, det är så vi vill ha det. Gammal som ung ska tycka att det är en trevlig kväll, berättar Madeleine Davidsson.

Artisterna som kommer till Finspång i år är Shirley Clamp, Martin Stenmarck, Markoolio, Anne-Lie Rydé, Chris Kläfford och Sigrid Bernson. Chris Kläfford vann nyligen Idol, där han hyllades för sin tolkning av John Lennons "Imagine".

– Kul att Markoolio är tillbaka. Han går hem i alla läger, inte minst bland barnen, fortsätter Madeleine Davidsson.

Konceptet med Allsång på slottet startade 2011 när Siemens bjöd sina anställda och deras familjer på en helkväll i Slottsparken. Biljetter släpptes även till de som inte hade anknytning till storföretaget. Efter det lyckade eventet med artister som Lasse Berghagen, Kate Ryan, EMD, Joacim Cans, från Hammerfall, och Sahara Hotnights har Allsång på slottet blivit ett begrepp för Finspångsborna.