Robert Axelsson, idrottskonsulent på SISU, är ansvarig för Sportis Camp i Finspång.

– Det är ett samarbete med Finspångs kommun. Kommunen står för feriearbetarna och vi står för organisationen. Feriejobbarna får gedigen utbildning i ledarskap. Det är en jättebra start om man vill bli ledare, säger Robert Axelsson.

53 barn från årskurs tre–sex deltog. De hade under olika dagar möjlighet att prova på nio olika sporter: innebandy, handboll, cricket, brottning, judo, bågskytte, bandy, gymnastik och volleyboll. Det fanns dessutom en rörelsebana.

Artikelbild

| Deltagarna hade full fart i rörelsebanan.

Benjamin Baca från Söderköping är med för tredje året och deltar på två Sportis Camp denna sommar.

– Det är kul att träffa kompisar och få testa nya sporter. Jag har testat cricket för första gången. Det var roligt, jag skulle kunna tänka mig att börja med cricket, säger han.

Elvaåringen är en riktig sportkille. Han tränar innebandy, mountainbike, simning, bandy och fotboll.

– Man blir stark och får bättre kondition. Drömmen är att bli världsmästare i simning som min idol Sarah Sjöström, betonar Benjamin Baca.

Artikelbild

| Det gällde att hålla balansen vid första stationen på rörelsebanan.

Robert Axelsson understryker vikten av att lära barnen att visa respekt och vara en bra kompis.

– Vi utbildar föreningar i "Trygg idrott" (handlar om att få en miljö fri från mobbning, trakasserier, hot, våld och övergrepp). En annan betydelsefull del är att få fler barn i rörelse. Vi har en problematik i Sverige med alldeles för många som är stillasittande, konstaterar Robert Axelsson.