– Det var en riktig överraskning. Jag kände till att fonden finns, men hade inte en tanke på att jag skulle kunna tilldelas stipendiet, säger Peter Edwinzon, 47.

I motiveringen står bland annat att läsa: "Peter Edwinzon är en fantastisk musiker som under tre decennier har förgyllt Finspång med sin musik. Han har varit med i grupper som Attention, Unicorn, Finspång Allstars och coverduon Alltid På Gång. Peter jobbar på Bergska gymnasiet, där han varje år håller i julrevyns musikaliska del. Där fostrar och stimulerar han elever till att utvecklas i sitt musikintresse. Peter har ett stort engagemang för Finspång. Som gymnasielärare har han hjälpt flera generationer av unga finspångare till att fullfölja sina drömmar. Peter har en enorm talang när det gäller att komponera, arrangera samt producera musik, även på en internationell nivå. Han är en väl känd och respekterad musiker, speciellt inom den progressiva rocken. Dessutom är han en person som alltid har tid för sina vänner, gamla som nya. Precis som Micke Holmström".

Stipendiet är på 10 000 kronor och tillkom efter att Micke Holmström tragiskt omkom efter en olycka 2016. Stipendiet delas ut till en person som verkar i Micke Holmströms kreativa anda med ett hjärta för Finspång.

Artikelbild

| Peter Edwinzon tillsammans med Micke Moberg i coverbandet Alltid På Gång.

För pengarna tänker Peter besöka sin 24-årige son Lukas, som bor på Nya Zeeland.

– Jag ska åka och hälsa på honom på jullovet, så pengarna kom verkligen bra till pass, berättar Peter Edwinzon.