I lördags visade mängder av konstnärer upp sina alster vid Konst i Höstrusk. Monica Andersson i Lämmetorp hade tillverkat en klänning av det annorlunda slaget.

– Den är gjord av slipsar som skänkts till mig. Det är en idé som jag förverkligat på mitt sätt, säger hon.

Hon är skräddare med ateljé i Norrköping och har återanvändning och fårskinn som hobby. "Gå-bort-påse" och ryggvärmare är exempel från utbudet.

Artikelbild

| Lapptäckskonst. Margret Mattsson har hållit på med quilt, lapptäckskonst i nästan 40 år. "Fårhage" är ett av hennes favoritverk.

– Det är sjunde året jag deltar. Det roligaste är att få prata med folk, de ställer väldigt mycket frågor. Det är inspirerande, säger Monica Andersson.

I Lämmetorp Snåret var ett växthus fyllt av färggranna lapptäcken. Margret Mattsson gjorde debut på konstrundan.

– Jag sysslar med quilt, lapptäckskonst. Jag är upplärd i USA, där jag bott i flera omgångar. Quilt betyder tre lager, berättar hon.

Margret bor i Täby, men har weekendställe i trakten och ställde ut på sin brors gård.

Artikelbild

| Visar. Sofie Palmér med armband och återbruk av notpapper och Christina Brååt Nilsson, med väska och hopfällbar brödkorg.

– Jag har hållit på med det här i nästan 40 år. Jätteroligt att få visa upp mina alster, säger Margret Mattsson.

Hobbyhantverkaren Christina Brååt Nilsson och återbruksskaparen Sofie Palmér ställde ut hos Monica Andersson.

– Jag skapar utifrån fantasin. Gamla jeans kan bli necessärer. Hopfällbara brödkorgar och väskor är andra exempel. Jag har sytt i olika former sedan 1970-talet, säger Christina Brååt Nilsson.

– Jag skapar nåt nytt av nåt gammalt. Det kan vara notpapper och kattmatsburkar som jag återbrukar. Blir en del änglar och glaspärlor. Att få skapa gör mig lugn, konstaterar Sofie Palmér.