– Det har gått jättebra såhär långt. Publiken har verkligen varit med på noterna i år och det har varit jättekul att spela revyn, säger Torbjörn Jansson, en i ensemblen till Finspångs nyårsrevy Skolstart.

När Folkbladet når honom är han i full färd med att dela ut reklam om de två extraföreställningarna som kommer att spelas nu till helgen.

– Det här är den mindre glamourösa delen av revyandet, att få gå och dela ut reklam, säger Torbjörn Jansson.

Även förra året fick revyn sätta in två extraföreställningar, men om det kommer att bli några ytterligare är fortfarande osäkert.

– Vi kör hellre en sista föreställning som det är riktigt bra drag på och fullt med folk än att dra ut på det en vecka till och det är halvfullt. Det skulle vara en mardröm att köra sista föreställningen och så sitter det bara tio personer i publiken. Då är det roligare att ha en fullsatt sista föreställning.

Mycket publik innebär att ensemblen får mer energi på scen. Torbjörn Jansson berättar att när det nu varit i stort sett fullsatt har det varit ett bra drag på scen.

– Det är alltid tråkigt att sluta såhär när allt flyter på, man kan alla repliker och allt funkar. Det är alltid en bitterljuv känsla mot slutet av revysäsongen. Man jobbar med den ett halvår och så tar det slut så himla fort när den väl är färdig.

Hittills har det kommit upp mot en 1700 personer för att se årets revy, men med de två extraföreställningarna hoppas Torbjörn Jansson att det blir en bit över 2000.

– Vi hoppas på att Finspångarna går man ur huse och kommer för att se oss nu när det är sista chansen.

Enligt Torbjörn har revyn fått mycket positiva kommentarer och det är särskilt för sång och musik. Han berättar att det visserligen är roligt med beröm från vänner och familj som kommer för att titta, men den spontana uppskattningen värmer lite mer.

– När det kommer fram främmande människor på stan och säger att revyn var bra är det extra mycket värt, eftersom de egentligen inte skulle behöva säga någonting alls. Det är flera i ensemblen som varit med om det.

Tankar inför nästa års revy har redan dykt upp. Men det är inte förrän årsmötet i maj som de börjar jobba med nästa års uppsättning.

– Det är många som är sugna på ett år till nu efter den här revyns slut, men det är mycket som ska klaffa med livspusslet, med jobb och familj och sådant. Det är även så att många från det gamla revygänget är sugna.