Det började som en körsångskola år 2008. Under årens lopp har kören utvecklats och mängder av körsångare har varit med i Joysingers sedan starten.

Vissa under en kortare period, andra har varit med på hela resan.

– Jag tycker att kören hela tiden har utvecklats och blivit säkrare och bättre. Det är en stor kör och vi har haft många olika medlemmar de här åren, säger körledaren Monika Blomberg, som varit med sedan starten.

Artikelbild

| Finspångskören Joysingers består av 50 körsångare.

I dagsläget består Joysingers av 50 körsångare, fördelat på 43 tjejer och sju killar.

Cecilia Hunnershage Sandgren och Anna–Karin Bergström, är bland de tiotalet medlemmar som har varit med från början och Kicki Axelsson, gick med ett år senare.

– Det ger så mycket glädje att sjunga i kör, säger Cecilia.

– Plus den sociala gemenskapen. Vi kommer från olika miljöer och har medlemmar från 25 år upp till 70-årsåldern, påpekar Kicki.

Artikelbild

| Anna-Karin Bergström, Cecilia Hunnershage Sandgren och Kicki Axelsson ser fram emot jubileumskonserten den 13 oktober.

– Man får kraft och energi av att sjunga och det blir många skratt under övningarna, tillägger Anna-Karin.

Den 13 oktober är målet att få sjunga inför en fullsatt Risinge kyrka, vid Joysingers jubileumskonsert med Py Bäckman som gästartist.

Artikelbild

| Låtskrivaren och sångerskan Py Bäckman har en diger meritlista.

Hon är låtskrivare och sångerska inom pop, rock, psalm, musikaler samt film och har en diger meritlista. Py Bäckman har bland annat skrivit Stad i ljus, som Tommy Körberg, segrade med i Melodifestivalen 1988. Hon har även skrivit Gabriellas sång, Koppången och texterna till gruppen Nordman.

– Vi kommer till exempel att framföra Stad i ljus, Hallelujah och Gabriellas sång. Vi sjunger själva och tillsammans med Py. Hon kommer dessutom sjunga på egen hand. Vi vill fylla kyrkan, betonar Kicki Axelsson.

Artikelbild

| Körledaren Monika Blomberg har varit med under alla tio åren och har följt hur kören utvecklats.

Konserten kan genomföras tack vare bidrag från Leader Folkungaland. Det kommer att bjudas på en blandad repertoar av både svenska och engelska sånger.

Joysingers övar varje vecka i Mariagården och sjunger på olika tillställningar som konserter och gudstjänster.

Artikelbild

| Körledaren Monika Blomberg ser fram emot jubileumskonserten i Risinge kyrka.

Det är en klar dominans av kvinnliga medlemmar.

– Men vi skulle gärna ha med fler killar i kören. Det är en kör för alla, det är inga inträdesprov och vi har en engagerad och duktig körledare, påpekar Cecilia Hunnershage Sandgren.

Finspångskören har sjungit med Sonja Aldén i Hällestad kyrka för cirka fem år sedan och nu väntar en ny konsert av det större slaget.

– Det ska bli roligt att få göra den här jubileumskonserten tillsammans med Py Bäckman. Hoppas många kommer och lyssnar, konstaterar Monika Blomberg.