– Det är svårt att få in bollen när målen är så små. Det är lättare att försvara sig och säkra upp bakåt jämfört med hur det var för ett par år sedan när målen var större, sa matchvinnaren Max Skatka.

Något som märktes i gruppspelet där Torstorps IF fick nöja sig med två segrar och två oavgjorda 0–0-matcher mot Finspångs FK:s juniorlag och Lindö FF där målvakten Johannes Andersson storspelade.

Att gå till slutspel var ändå inga problem för det favorittippade laget och där lossnade också målskyttet. Många ansåg att matchen mellan Skärblacka IF och Torstorps IF var den moraliska finalen. Skärblacka hade vunnit sin grupp efter fyra raka segrar med en sylvass anfallare i John Poikela som svarade för fem mål i turneringen och blev bäst på det. Men mot Torstorp blev det stopp när Max Skatka i den sjunde minuten ordnade matchens enda mål.

Artikelbild

| Segrande Torstorpslaget i Atlas Cup. Andreas Ericsson, Oskar Pettersson, Ola Pynnönen, Jonas Nilsson, Adam Abraham, Jesper Karlsson, Max Skatka, William Jarehall, Christian Moche, Albin Svensson och Tobias Lindblom.

Hoppet för ”Blacka” stod nu till att Finspångs FK skulle kunna skrälla mot Torstorp. Det gick inte alls. 6–0 talade sitt tydliga språk och finalen spelades mellan Torstorp och NIF Bosna. Norrköpingslaget hade tagit sig till final genom att besegra Lotorps IF med 1–0 och Lindö FF med 3–0.

Finalen inleddes något trevande och avvaktande från båda lagen. Ola Pynnönen, i TIF, svarade förmodligen för turneringens hårdaste skott när han dundrade iväg bollen i ena stolpen. Närmaste back blundade och hoppades på det bästa.

– Jag fick en bra träff. Synd att den inte gick in, sammanfattade Ola efter slutsignalen.

Med tre minuter och 50 sekunder kvar av de tolv matchminuterna satte William Jarehall 1–0 till Torstorp från nära håll på fint pass från Ola Pynnönen. NIF Bosna kom igen och kvitterade till 1–1 en knapp minut senare genom Faris Radetinac. Oavgjort vid full tid och en spännande sudden death tog vid.

Artikelbild

| Nyttig. Det är inte alltid enkelt att ha full kontroll på boll och kropp. Anton Bäckstedt i Skärblacka IF var nyttig för sitt lag.

Det tog en dryg minut innan Torstorp tog hem segern i 2017 års Atlas Cup. Efter rena klapp-klapp-spelet kunde Max Skatka återigen raka in bollen, den här gången på fint pass från Christian Moche.

Segerglädjen i de hyfsat trötta benen och huvudena var utan att ta i ganska måttligt.

Artikelbild

| Segermålet. Max Skatka på väg att trycka in segermålet för Torstorps IF i finalen mot NIF Bosna.

– Ha, ha. Först och främst är Atlas Cup en kul grej. Men visst är det starkt av oss att vinna turneringen och bara släppa in ett mål, tyckte Max Skatka medan segerpokalen vandrade mellan lagkompisarna.

Cupgeneralen Niklas Johansson, från arrangörsklubben Finspångs FK, kunde sammanfatta en rekordstor jubileumscup där över 100 ideella krafter sett till att allting funkade som det ska.

Artikelbild

| Framåt. NIF Bosna på väg framåt i segermatchen mot Lotorps IF.

– Vi är helnöjda. 150 lag under de här dagarna är nytt rekord. Men det går nog att slå nytt rekord nästa år igen, hoppades han.

Damfinalen, som avgjordes sent på fredagskvällen, vanns av Lotorps IF som besegrade Åtvidabergs FF med 1–0 efter ett mål i slutminuten av Mimmi Olsson.