– Jag är speciellt nöjd med marklyftet där jag lyckades få till 34 repetitioner, berättar Olgay efter VM-äventyret i spanska Marbella.

Olgay tävlade i samma viktklass som Erik Anklew, som vi tidigare berättat om, vann VM-guldet i klassen plus 80 kilo och också satte sammanlagt världsrekord oavsett viktklass.

– Jag har tränat styrka sedan jag kom till Sverige från Turkiet för nio år sedan. Då var jag bara en liten pojke som vägde 60 kilo, säger den 32-årige Finspångsbon med ett leende.

Nu ligger matchvikten på 80 kilo.

I marklyftsmomentet på VM gällde det att lyfta 180 procent sin egen kroppsvikt så många gånger som möjligt på 100 sekunder. I Olgays fall handlade det om 144 kilo.

34 gånger 144 kilo blir 4,9 ton på max 100 sekunder och fyra gånger fler repetitioner än världsmästare Anklew.

– Det kändes bra. Jag har bara satsat på fitness five i sex månader och känner att jag kan utvecklas mycket till nästa mästerskap.

Sammanlagda resultatet i knäböj, bänkpress, chins, dips och marklyft blev 172 repetitioner. Ett prydligt personligt rekord för Olgay.

VM var blott hans fjärde tävling i fitness five. Resultatraden imponerar. En förstaplats i en lokal tävling i Norrköping, etta i senaste SM-kvalet och tvåa i SM plus VM-silvret i Spanien.

– Nu vill jag fortsätta träna och se hur bra jag kan bli. Jag jobbar heltid och har familj med två barn, men jag älskar sporten och kommer fortsätta att träna så mycket jag hinner.

Frågan är om han tävlar för Sverige i nästa mästerskap.

– Jag får se hur det blir. Jag har dubbla medborgarskap och för att bredda sporten kanske det vore bättre om jag tävlade för Turkiet så fler länder är med, funderar Olgay Kaya.