Det var nervöst in i det sista, men så kom äntligen beskedet att först grill- och sedan eldningsförbudet i länet upphörde.

– Jag fick beskedet i förrgår, säger Mattias Lindström på Östgötateatern, som arrangerar eldshowen som hålls vid volleybollplanerna på cirkusområdet fredag och lördag kväll.

Han har lagt ned mycket tid i sommar på att fixa med alla tillstånd och hålla koll på utvecklingen.

Artikelbild

| Mattias Lindström från "Vibrationer i luften" 2016.

– Det har varit otroligt mycket extrajobb med det här. I slutet av juli kände vi att det blev lite darriga i knäna. Men nu känns det bra, skönt att de släppte på förbudet.

Han säger att han fått stor hjälp av polisen med tillstånden och att de verkligen brytt sig om att det ska bli så bra som möjligt.

– Även länsstyrelsen och brandmyndigheten har varit väldigt hjälpsamma. Det är inte helt lätt att veta vad som gäller, säger Mattias Lindström.

Övat på eldshowen har de gjort hela sommaren – utan eld då.

Artikelbild

| Här håller Cirkusslottet till.

– Ja, vi körde faktiskt med eld i går (läs torsdag) för första gången. Så det här blir den första eldshowen i länet i sommar, säger han.

För det har varit tufft för eldkonstnärerna i sommar. Många av uppträdandena har ställts in på grund av eldningsförbudet. Eller så har elden bytts ut till ljus i vissa föreställningar.

– En koreograf hos oss har ställt in en massa föreställningar i sommar. Hon har ersatt vissa med ljus, men då har hon behövt gå ner i pris, säger Mattias Lindström.

Eldshowerna på Cirkusslottet startar klockan 21 såväl fredag som lördag kväll.