Kinas största producent av akryl, Zhejiang Satellite Energy Co., Ltd, har valt Siemens som leverantör av en kompressorlösning till den andra fasen av utbyggnaden av en petrokemisk fabrik för dehydrogenerering av propan, belägen i Pinghu i Zhejian-provinsen.

Kompressorlösningen består av en gasturbin av modell SGT-750 som driver två Siemenskompressorer av modell STC-SH. Gasturbinen tillverkas i Finspång medan kompressorerna kommer från tyska Duisburg. Driftsättning är planerad till 2019.

– SGT-750 är en bränsleflexibel och lättservad gasturbin med låga livscykelkostnader och goda miljödata. Detta tillsammans med de goda erfarenheterna från den förra leveransen var avgörande faktorer för att vi fick denna order, kommenterar Hans Holmström, vd för Siemens Industrial Turbomachinery AB, i ett pressmeddelande.

Artikelbild

| Hans Holmström är ny vd på ett av de största företagen i Östergötland, Siemens Industrial Turbomachinery AB, i Finspång.Foto: Mikael Grip

Siemens levererade redan 2013 två kompressorer till samma kund, då tillsammans med en gasturbin av modell SGT-700, även den tillverkad i Finspång.

Det här är första gången SGT-750 levereras till Kina och även första gången för användning inom processindustrin.

– Efter slutförandet av den framgångsrika första fasen ska det bli ett nöje att återigen arbeta med en så professionell leverantör, kommenterar Shen Zhiming, Deputy General Manager på Satellite Energy Co., Ltd, och Project Manager för Phase II PDH-projektet.

SGT-750 lanserades på marknaden 2010 och är optimerad för direkt drift utan växel. SGT-750 är dessutom konstruerad i moduler för att vara extra servicevänlig och driftsäker. Första kunden som köpte SGT-750 från Siemens i Finspång var från Tyskland, sedan har flera sålts till Mexiko och nu är det alltså dags för Kina.