Enligt Nordisk alternativhögers hemsida finns två svenska huvudpersoner inom rörelsen. Talespersonen Christoffer Dulny och vice ordföranden Daniel Friberg. Christoffer Dulny har enligt hemsidan lång erfarenhet från Sverigedemokraterna. Han har varit aktiv i partiet sedan 2009. I en beskrivning av honom går att läsa: "Pressekreterare, politisk sekreterare, samordnare för politik och kommunikation samt budgetchef är några av de uppgifter han haft i sin roll som tjänsteman på riksdagskansliet".

Undersöker man andra källor så kan man se att Christoffer Dulny var förstanamn på SD:s lista för kommunalvalet i Stockholm 2014. Han hoppade dock av efter att Expressen och Researchgruppen avslöjade dokument som visar hur han skrivit en mängd anonyma hatkommentarer på sajter som Avpixlat.

Daniel Friberg uppges på den egna sajten vara vice ordförande och redaktör för den Nordiska alternativhögerns tankesmedja Motpol.nu. Han ska tidigare ha forskat om Göteborg som sjöfartskluster. Han ska också ha varit styrelseordförande och vd inom den svenska gruvindustrin. Han ska numera bo i Ungern. I en mycket uppmärksammad publicering 1999 av Aftonbladet, Dagens Nyheter, Expressen och Svenska Dagbladet pekades Daniel Friberg tillsammans med 61 nazister ut som ett "hot mot demokratin".

Västerviks-Tidningen berättade om Daniel Friberg i samband med en artikel om gruvbolaget Wiking Mineral som prospekterade guld utanför Gladhammar att han "varit engagerad i Nordiska Förbundet. En organisation som startades av personer med rötter i nynazistiska rörelser, och som av stiftelsen Expo beskrivits som högerextrem". Om kopplingarna till nazismen genom Nordiska Förbundet sa Daniel Friberg så här till tidningen:

– Det var en tankesmedja, ett ganska kortlivat projekt. Vi introducerade bland annat tankegångar från den franska ”nya högern”. Nazist är en etikett som enstaka oseriösa motståndare klistrat på, sa han till tidningen.

Var placerar han sig själv politiskt i dag?

– Jag är identitär. Nationalkonservativ är nog ett begrepp som fler förstår.

Den identitära rörelsen har betecknats som fascistisk av stiftelsen Expo, som granskar högerextremism.

Fotnot: I en tidigare version av den här artikeln påstods att Christoffer Dulny på en annan sajt ska ha skrivit "Jag hatar Islam och jag hatar muslimer. De är lata, våldsamma, obegåvade och de är rasister och tror på sin egen överhöghet fast de bara sprider elände". Detta stämmer inte. Citatet kommer från en annan person. Det var ett misstag av oss att publicera detta och vi ber om ursäkt för felet.