– Vi behöver göra det för att kunna ta emot alla kunder och hänga med i konkurrensen. Det gäller också att "förebygga" så vi har tillräckligt stora lokaler och att vi kan förändra och lägga till sådant som våra kunder vill ha, säger Thomas Lundmark som äger och driver Aktiv Hälsocenter tillsammans med hustrun Miriam.

Just nu bankas det och rivs rejält på undervåningen.

– Den ska blåsas ut helt och göra plats för gruppträning, träning med funktionell styrka, fria vikter och egen kroppsvikt. Vi kommer att fortsätta med våra crossfit-pass ”high intensity training”, vilket innebär korta och intensiva pass i mindre grupper, förklarar Miriam.

Artikelbild

| Thomas och Miriam Lundmark gör sin största satsning någonsin när de bygger ut lokalerna på Aktiv Hälsocenter.

– Vi behöver också mer plats för träning liknande styrkelyft och tyngdlyftning. Det har kommit mer och mer, säger Thomas.

Att förändringen kommer just nu, beror till stor del på den kundundersökning som har gjorts.

– Vi måste ge våra kunder det de vill ha. Vi har bland annat jättehöga betyg när det gäller vår personal och bemötandet som vi ger. Men det vi nu försöker skapa, är något som efterfrågats, berättar Thomas.

Aktiv Hälsocenter startade 1992, och har funnits i lokalerna utmed Bergslagsvägen sedan 1995.

Artikelbild

| Ralf Andersson och Alexander Haag arbetar med att riva ut bottenvåningen, där det framåt våren ska bli en ny träningsanläggning på 300 kvadratmeter.

– Det är vår största satsning någonsin. Det blir också en "makeover" av hela anläggningen, det handlar mer om att måla och fräscha till. Även utsidan på själva huset ska få en ny och snyggare yta, säger Miriam.

Totalt kommer det bli cirka 300 kvadratmeter i den nya lokalen.

– En sådan här stor ombyggnad tar tid. Någon gång under våren 2019 ska allting vara klart, säger Thomas och får medhåll av Miriam som ändå lägger till:

– Fick jag bestämma skulle det vara klart imorgon.

Aktiv Hälsocenter har aldrig haft fler anställda och kunder som nu. I skrivande stund finns det 24 anställda, med allt från timanställda instruktörer, till deltidsanställda och heltidsanställda. Dessa tar hand om cirka 1 500 kunder.

– Det vi har akut brist på nu är dans- och yogainstruktörer. Det finns för få, till det behov som finns. Yogan växer snabbt, säger Miriam.

Det gäller att hela tiden ligga i framkant för att kunna erbjuda så bra träning som möjligt.

– Vi tittar mycket på anläggningar runt om i Sverige för att se att vi ligger rätt till och erbjuda det folk vill ha. Vi trendspanar även mot USA. Det som är stort där, kommer oftast till oss, säger Thomas Lundmark.