– Det här är en satsning som behövs, säger Kristian Gatz, butiksägare.

Det lågmälda surret från datorer fyller Login ITs verkstad. I ena hörnet står en ny arbetsbänk och en isärplockad mobiltelefon ligger ovanpå. Kristian Gatz verksamhet har växt. Affärslokalen har utökats med mer plats för de hundratals mobilreparationer och servicearbeten som firman genomför varje år. Renoveringen har också gjort mer plats för nya produkter på hyllorna efter att en vägg i butiken fått ge vika.

– Det gäller att gäller att göra många olika saker när man verkar på en mindre ort. Nu har vi till exempel dragit igång ett gamingmärke som ska kunna konkurrera med stora och vassa datorer, säger Kristian Gatz som är ensam ägare av butiken sedan fem år tillbaka.

Artikelbild

| Full verkstad. Den stora renoveringen har betytt att verkstaden växt. Här reparerar Lars Thullin en mobiltelefon vid en av de nya arbetsytorna.

Att bygga ut lokalen samtidigt som man sköter om allt annat har inneburit mycket extra jobb, intygar Lars Thullin som sedan i mars förra året är anställd av Gatz. Lars Thullin som har mångårig erfarenhet av att jobba med IT på Siemens ser ett stort värde i att företaget värnat den lokala förankringen. De blandar på så sätt både på stora och små kunder. En stor del i det hela är att göra hembesök hos kunderna. Framförallt hos de många äldre som ofta saknar kunskap om hur en dator fungerar. Det har gjort att butiken blivit en plats dit många finspångsbor går för att få tips och råd.

– Det finns ett stort behov av att på ett pedagogiskt sätt att lära ut hur det fungerar. Genom att ta sig den tiden kan vi skapa ett förtroende och se till att kunderna blir nöjda, säger Lars Thullin, anställd på Login IT.

Med Kristian Gatz i spetsen tar sig nu företaget an utmaningen att fortsätta växa. Förändringarna som har ägt rum i lokalen som ligger i citygallerian vittnar om att satsningen verkligen är på gång. Det har blivit en ny entré och en större butik. Renoveringen innebär att det nu blivit ljusare, mer öppet och mycket mera plats. Framförallt märks skillnaden i verkstaden. Det stora arbetet bakom förändringarna överträffas av arbetsglädjen som företagare hos Kristian Gatz som är nöjd med resultatet.

– Det är spännande och speciellt att driva eget. För mig är det både mycket utvecklande och givande. Ena dagen står man i kavaj, andra dagen har man på sig blåstället, säger Kristian Gatz om hur det är att vara egenföretagare i Finspång.