Det var i slutet av förra veckan som tolv företag inom bygg, vvs och måleri från hela landet, prisades på byggbranschens största gala, Hantverkargalan 2018, där det är kunderna som utser vinnarna. Över 4 000 företag hade nominerats. Ett av dem var Patrik Mesch Entreprenad AB med bas i Hällestad.

– VI fick veta veckan innan galan att vi var en av fem finalister i vår kategori, men vi hade ingen aning om vilken placering vi skulle få, så när vårt företag ropades upp som vinnare kände jag bara ren glädje, säger ägaren Patrik Mesch, som på måndagen samlat större delar av personalstyrkan för lite fika i lokalerna på De Beschevägen i Finspång.

Men som sig bör hade det tidigare firats betydligt festligare i samband med galan. Patrik Mesch fortsätter:

– Den här typen av positiv uppmärksamhet är bra för byggbranschen i motvikt till det byggfusk som visas på tv. För vår del är utmärkelsen ett kvitto på att vi är bra och duktiga på vårt jobb. Och det är ju våra kunder som har röstat. Det känns fantastisk att de tagit sig tid att göra det.

Året var 2014, när Patrik Mesch beslutade sig för att starta eget. Då var de två personer i firman. Trycket på byggmarknaden gjorde att de snart insåg att det var dags att expandera.

– Vi var en riktig framgångsraket. Och det går fortfarande väldigt bra. Vi har extremt mycket att göra. Det handlar bland annat om nybyggnationer och fasadrenoveringar, säger han.

I dag har företaget tolv anställda och förra året omsattes 17,2 miljoner kronor.

På frågan om det finns planer på att expandera ytterligare blir svaret.

– Inte just nu, jag tror inte att man ska växa för fort, även om vi behöver en plattsättare till. Men vi måste vårda det vi har, våra kunder och se till att ha tid för dem. Det gäller att bibehålla sitt goda rykte, vara lyhörda och flexibla och ha ett bra kundbemötande. Det försöker vi med och det är nog därför vi har vunnit, tillägger han.

Men det är faktiskt inte första gången som Hällestadföretaget har nominerats till Årets byggföretag i samband med Hantverkargalan. Förra året var det till och med snubblande nära en vinst.

– Vi kom på andra plats, men nu gick det bättre, skrattar Patrik Mesch.

Förutom utmärkelsen fick företaget 30 000 kronor från olika sponsorer.