Han tog över tjänsten som vd för Coop Finspång sommaren 2014.

– Jag var inte intresserad i första skedet. Det kändes som ett ”Mission impossible”, säger Thomas Lundh.

Några år senare konstateras att den negativa trenden inte bara brutits, utan vänts till positiva siffror i flera avseenden.

Artikelbild

– Thomas har bestämt sig för att sluta efter fyra fantastiska år. Vi har vänt den negativa utvecklingen i försäljning och resultat, samtidigt som vi gjort stora investeringar, säger Jan Schmidt, styrelseordförande, Coop Finspång.

Tävlingsmänniskan Thomas Lundh går alltid ”all-in” i sina uppdrag.

– Jag har inte stannat upp sedan 1994, utan ständigt hoppat på nya jobb. Efter 31 maj ska jag ta hundra dagar ledigt och ägna mig åt sånt jag inte hunnit med, säger han.

Jan Schmidt påpekar att rekryteringsarbetet ska inledas.

– Vi söker en efterträdare som ska fortsätta i samma positiva anda som Thomas skapat. Det har varit jätteviktigt med alla timmar som Thomas lägger ute i butiken och säljer in företaget, säger han.

Coops vd fick ta sig an många utmaningar när han kom till Finspång.

– Den största utmaningen var att få all personal att må bra. Hela personalstyrkan måste förstå att detta är ett serviceyrke. Jag har den inställningen att om du bekräftar personalen och ser till att de har rätt kompetens, kan du vända vilket bolag som helst, säger Thomas Lundh.

Linköpingsbon vill gärna se någon med lokal anknytning till orten ta över jobbet.

– Jag finns tillgänglig för att se till att det blir en bra överlämning.

57-åringen är stolt över många saker som åstadkommits.

– Det är så viktigt att människor, såväl kunder som personal, mår bra. En av de saker som jag fått mest kramar av från kunder efter att ha genomfört, var när busskuren byggdes. Vi har gjort mycket investeringar, det går inte att spara sig till lönsamhet, säger Thomas.

– Vi ska fortsätta med vårt stora samhällsengagemang och synas i de kommunala nätverken. Goda krafter är ett ledord för Coop, påpekar Jan Schmidt.

När juni månad gör sitt intåg kommer Thomas för första gången på 24 år mötas av en tom kalender.

– Det jag kommer sakna mest är alla människor. Jag är en känslomänniska och det känns att lämna personer och relationer. Sommaren ska ägnas åt barnbarn, träning, golf och delägarskap i travhästar. Jag slutar inte för att jag är trött på jobbet, det är fortfarande lika kul. Men nu måste jag fylla på min energi, konstaterar Thomas Lundh.