– Ja, nu tar vi ett år i taget, så får vi se. säger Hans Davidsson, som nu i början av februari kan kosta på sig att det lite lugnare tillsammans med hustrun Heléne. Campingen öppnar inte förrän den 20 april

Det var i mitten av förra sommaren som makarna Davidsson berättade om att Småängens camping, som de drivit sedan 1995, och ägt sedan 1998, var ute till försäljning. En populär camping dit många Finspångsbor brukar ta sig. Den ligger i Motala kommun, två mil från Finspång vid sjön Lien och har bland annat nio stugor för uthyrning, 110 husvagnsplatser och ett omtyckt bad.

Anledningen till att Heléne och Hans Davidsson ville sälja verksamheten, var helt enkelt att de inte haft sommarsemester på 25 år. Nu ville de kunna njuta av lite ledigt även den tiden på året, då de annars alltid jobba, ofta långa dagar. Prislappen för campingen låg på tio miljoner kronor och det fanns flera intressenter. Det såg lovande ut.

Artikelbild

Nytt och fräscht De gamla bryggorna har gjort sitt och kommer att bytas ut till helt nya framöver.

– Men de köpare vi hade fick inte lån, banken krävde 40 procent i eget kapital, vilket bankerna tydligen gör för sådan här typ av verksamhet, och då blev det tufft för dem som ville köpa, , säger Hans

Han och Heléne fick tänka om och ta ett nytt beslut. Det blev således att driva campingen vidare ännu en säsong.

– Ja, vi kände ändå att vi fortsätter Det är ju vårt jobb. Vi har dessutom fått jättemycket positiv respons från folk som brukar komma hit. Så det känns roligt, tillägger han.

Nu under vintersäsongen handlar det mest om att städa och pyssla med lite av varje på området för att kunna slå upp portarna när säsongens första campinggäster anländer i april. Det mesta kommer att vara sig likt utlovar ägarna.

– Men vi ska satsa på nya bryggor. Motala kommun har lovat att hjälpa till, efter en ansökan från oss. De gamla bryggorna är väldigt slitna, fortsätter Hans .

Och lite semester har campingägarna faktiskt också lyckats få till, om än inte utomlands.

– Vi har en gård uppe i Norrland där vi varit och åkt skidor, säger Hans.

Huruvida Småängens camping kommer att läggas ut på nytt till försäljning när säsongen är över den 9 september, är inte klart.

– Vi har inte bestämt det än utan känner på det under säsongen. Annonsen är i varje fall borttagen nu, sen får vi se till hösten, säger Hans.