– Det är en stolthet och en ära att representera Högalidskolan här idag, berättar läraren Katrin Stahlberg inför de nyblivna författarna.

På Högalidskolan har eleverna fått lära sig grunder och strukturer för berättande text. De har gjort övningar och framförallt har de fått skapa sina egna böcker. Böckerna är små häften där eleverna har skrivit egna berättelser och vissa har även illustrerat egna bilder till sin text. Nu finns böckerna att låna på biblioteket.

"Mysteriet på Universal" så heter den nya boken som Noah Andersson har skrivit. Det handlar om en stuntman som löser mysterier med försvunna kameror.

Artikelbild

| Noahs bok "Mysteriet på Universal"

– Jag vill själv bli stuntman, det var därför jag skrev om det. Det var kul att skriva och rita bilder, men jag vet inte om de blev så snygga. Det enda som var tråkigt var när man fastnade och inte visste vad man skulle skriva, säger Noah Andersson som precis släppt sin första bok.

Trots Noahs tvivel på sin konstnärliga förmåga ser man en fantastiskt väl illustrerad jordglob på bokens framsida. När jag frågar om det blir några fler böcker blir svaret lite blandat.

– Jag kan tänka mig att skriva mer, men kanske inte som jobb.

Litteraturpris delas ut till alla författare. Vid första anblick tror alla att medaljerna är gjorda av guld, men det visar sig att det finns något mycket godare inuti.