Vid premiären av Raggarröjet invaderades Rejmyre av ett par hundra bilar i alla dess former. Chevrolet, Cadillac, Ferrari, Dodge tog plats bredvid diverse hembyggen. Under lördagseftermiddagen stod mängder av tjusiga fordon parkerade i området runt glasbruket.

I den hårda konkurrensen utsågs Ove Johanssons Ford Sunliner från 1956 till bilutställningens finaste bil och belönades med en glasskål.

– Helt otroligt. Det hade jag inte räknat med, men jag tycker själv att den är vacker. Det är en dröm att äga en 61 år gammal bil som är i nyskick.

Artikelbild

| Hits. Eddie Meduza Lever, kompbandet som hyllar den avlidne artistens arv, bjöd på hitlåtar som "Gasen i botten, "Volvo" och "Punkjävlar".

Katrineholmsbon påpekar att han dessutom har en Crown Victoria från 1955, som är lika fin.

– Jag brukar inte ställa ut mina bilar, men det var så trevligt väder. Jag har haft raggarbilar i 50 år. Det är en livsåskådning, säger Ove Johansson.

Thomas Brage från Norrköping visade upp V.I.P. Vikings Cadillac Eldorado Biarritz från 1960.

– Den här modellen finns bara i 1 264 exemplar. Den importerades från USA 2003, där den hade stått i en loge i 25 år. Bilen är original, inredning och krom är orört sedan 1960. Endast en navkapsel kostar 10 000-12 000 kronor. En sån här bil är en mycket säkrare investering än aktier och banksparande, man behöver aldrig vara orolig att den rasar i värde, betonar Thomas Brage.

Artikelbild

| Cadillac.Thomas Brage från föreningen V.I.P. Vikings i Norrköping visade upp en Cadillac Eldorado Biarritz av 1960 års modell.

Dagens bilinvasion följdes upp av svängig musik på kvällen. Kingens pianoorienterade rock´n roll var först ut innan Eddie Meduza Lever satte "Gasen i botten". Top Cats rockabillymusik fortsatte kvällen som avslutas med The Boppers, som har premiär för sin 40-årsturné.

Organisationen DACA (Drivers against child abuse), som startades i februari 2016, berättade om sin verksamhet vid festivalen.

Artikelbild

| Hjälpsamma. Sten-Ove Karlsson, Stefan Räjert, Anders Wasberg och Göran "Gubben" Andersson från organisationen DACA, berättade om deras arbete med att hjälpa barn som har det svårt.

– Vårt enda mål är att hjälpa och skydda barn som har det svårt. Vi är motormänniskor, men brinner för att hjälpa barn. Behovet är väldigt stort i Sverige. Vi jobbar ideellt och omsatte 440 000 kronor i fjol. Över 650 barn fick julklappar och vi har hjälpt 40 familjer som har det väldigt svårt, berättar en av grundarna Göran "Gubben" Andersson.

Festivalgeneral Stefan Englund summerade en mycket lyckad premiär.

Artikelbild

| Musikglädje. Det var glatt och bra stämning i publiken under musikkvällen i Rejmyre.

– Jättekul att det gått så bra. Den här festivalen handlar om mina tre stora intressen: Rejmyre, bilar och musik, konstaterar Stefan Englund.