Under 2019 har SPF Seniorerna Finspång verkat som förening i 40 år.

– Vi är en livaktig förening som jobbar medvetet med att profilera oss. Vi har aktiviteter som passar de flesta, säger vice ordförande Lars Johansson.

Jubileumsdagen inleddes med musik av Odd Fellow Band från Mjölby och mingel. Därefter höll SPF:s generalsekreterare, Peter Sikström, ett anförande om SPF-arbetet på nationell nivå.

Artikelbild

| Många köade för att få komma in till festligheterna i Missionskyrkan.

Även distriktsordförande Jan-Erik Lövbom talade. Vänföreningarna SPF Gruvan Hällestad och SPF Måren Skärblacka, fanns på plats för att uppmärksamma jubilaren.

Ett par medlemmar hade inför året gjort en jubileumsskrift, en sammanställning från de 40 åren, men även historik om SPF i stort också.

Över 200 personer deltog vid festligheterna i kyrkan.

– För att hylla våra medlemmar under jubileumsåret har vi valt att inte höja medlemsavgiften, som SPF-förbundet gick ut med.

Artikelbild

| 215 personer kom till 40-årsfirandet under måndagen.

Vilken är den främsta utmaningen för SPF Seniorerna Finspång?

– Att värva nya medlemmar är den tuffa biten. Av de 65-åriga pensionärerna är det inte många som kommer till vår förening. Det är först vid 68–72 års ålder som det kommer nya medlemmar, säger Lars Johansson.

Artikelbild

| Lars Johansson, vice ordförande, och Susanne Degerstedt, ordförande, i SPF Seniorerna Finspång, såg fram emot jubileumsfirandet.

Han lyfter fram flera saker som Finspångsföreningen anordnar. Motionspass i form av gympa och styrketräning, resegrupper och kaféutflykter är några exempel.

– När många medlemmar hjälper till och gör lite, går det jättebra. Vi försöker hitta på nya saker, konstaterar Lars Johansson.

Artikelbild

| Odd Fellow Band från Mjölby svarade för musikunderhållningen.

Måndagens firande avslutades med show av Vadstena Nya Teater.