Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Vibergas nya vd vill få alla delaktiga

65 anställda som jobbar tillsammans mot samma mål. Coop Finspångs nya vd Thomas Lundhs ledarskap bygger på att få alla delaktiga och engagerade.

I samspråk. Coop Finspångs nya vd Thomas Lundh, i samspråk med Åsa Lindberg, som är delikatessansvarig vid delidisken på Viberga.

I samspråk. Coop Finspångs nya vd Thomas Lundh, i samspråk med Åsa Lindberg, som är delikatessansvarig vid delidisken på Viberga.

Foto: Magnus Johansson

FINSPÅNG2014-09-03 05:44

Folkbladet berättade i våras att Thomas Lundh tar över som vd för Coop i Finspång. Nu har han innehaft posten i en månad.

– Nu har jag snart haft personliga samtal med alla medarbetare. Det är oerhört viktigt att lyfta fram att vi alla jobbar på Coop Finspång och det är tillsammans som vi kan åstadkomma något bra, säger Thomas Lundh.

54-åringen har haft olika chefspositioner i sammanlagt 20 år på Scan, Boxholm mejeri och Cloetta. Nu ansvarar han för 65 anställda på Viberga, Bergslagshallen och Coop Nära Rejmyre.

– Mina erfarenheter har lärt mig att genom att få personalen engagerade blir resultatet klart bättre. Våra 65 anställda har tillsammans 3 500 års samlad arbetslivserfarenhet. Det är personalen som är ett företags tillgång och resurs.

Merparten, cirka 50 personer, arbetar på Coop Forum Viberga.

– Viberga har haft några tuffa år med uppsägningar och nedläggning av byggavdelningen som exempel. Byggavdelningen hade en årsomsättning på 18 miljoner kronor, så det är klart att det är kännbart.

–  Men nu satsar vi mycket på dagligvaror och på att bli bäst på den biten. Vi har Finspångs enda avdelning för färsk fisk, säger Thomas Lundh.

Han avser att ständigt befinna sig ute bland personalen och vill skapa ett klimat med teamwork och att alla ska tycka det är kul att jobba. Han har en bakgrund som handbollsspelare på elitnivå och friidrottstränare i Linköpings GIF.

– Jag gör kopplingar till idrotten och att se människors utveckling. Lön är hygienfaktor. Drivkraften måste komma inifrån och bli en utmaning. Genom att alla får chansen att synas kan varje individ utvecklas. Människor som mår bra gör ett bra jobb.

Läs mer i onsdagstidningen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om