Han berättar att Finspångs tekniska verk förra året startade ett projekt för att förbättra vattenkvaliteten för kunderna i Ljusfallshammar. Den här veckan går projektet in i slutfasen med början i Sonstorp följt av Hällestad, Borggård och slutligen Ljusfallshammar. I början av maj beräknas arbetet vara klart.
Beläggningar i rören
Att Mattias Hansén, och andra familjer i Ljusfallshammar, upplever problem med vattnet kan Tomas Johansson bara beklaga. En anledning till den dåliga lukten och smaken kan vara att vattnet inte omsätts lika mycket längst ut i ledningen i Ljusfallshammar.
- När vattnet inte omsätts lika mycket så kan det bildas beläggningar i rören, vilket är helt naturligt. Men ibland släpper beläggningarna och då kan missvärgningar uppstå, säger Tomas Johansson och fortsätter:
- Men även om Ljusfallshammar ligger långt ut på nätet ska vi ändå leverera ett gott vatten. Sedan smakar vatten olika beroende på var man bor, men det ska inte smaka eller lukta illa. Vi ska leverera godkänt vatten.
Inte farligt
Men är vattnet farligt att dricka om det luktar mögel och smakar vass?
- Nej, vi tar regelbundet prover hos kunder för att fastställa vattenkvaliteten. Men vi kommer att ta kontakt med honom.
Hur kommer det sig att ni inte åkt till Mattias Hanséns familj fler gånger när de ringt er?
- Det vet jag inte för det är inte jag personligen som har hand om det. Men om du talar om vem kunden är ska jag ta kontakt med honom, säger Tomas Johansson.