I dag finns representanter från Nationella Viltolycksrådet, eftersöksorganisationen och polisen på plats på Viberga. Syftet är att sprida information om viltolyckor.
– Om man kör på djur som till exempel rådjur, vildsvin, hjortar eller älgar är man skyldig att meddela polisen och märka ut platsen, säger Urban Hertin.
Han påpekar att om ett vildsvin blir påkört ska platsen även markeras ett par hundra meter därifrån eftersom de skadade djuren kan anfalla.
– Jag kommer även visa upp ett vildsvinsskinn, en galt som vägde 66 kilo som jag har skjutit. Jag vill visa hur stort ett vildsvin kan bli. Från svansspets till nos var det här djuret 2,20 meter långt.
Gruppen ska också visa upp någon hund som används vid eftersöksarbetet.
Han fungerar dessutom som eftersöksjägare i kommunen tillsammans med ett tiotal andra personer. Att kampanjen genomförs just nu beror på att olycksrisken är extra hög den här årstiden.
– Innan jakten drar igång är det som mest vilt ute i naturen. Vi uppmanar bilisterna att anpassa hastigheten och vara uppmärksamma, även vid sidan av vägen, säger Urban Hertin.
Läs mer i torsdagstidningen