Tuijas Kök och Catering Àr namnet pÄ restaurangen som mÄnga vÀljer att Àta pÄ.
Restaurangen drivs av Tuija Carlsson och maken Göran men resan började lÄngt tidigare.
- 1986 startade jag min första restaurang i VÀrmland. Efter det har jag jobbat pÄ flera stÀllen; VÀrmland, Norrland, Loftahammar, SÀffle och för sju Är sedan började jag pÄ Golfrestaurangen i FinspÄng, berÀttar Tuija Carlsson.
VÀxte ur köketTvÄ Är senare startade paret Tuijas kök i Lotorp och sedan maj 2011 Àr restaurangen belÀgen i FinspÄng.
- Vi vÀxte ur köket. FörfrÄgan ökade hela tiden och vi stod inför valet att antingen bromsar vi och anpassar oss, eller sÄ ökar vi, sÀger Göran Carlsson.
De beslutade sig för att göra en satsning och flyttade till en större lokal - missionshuset intill KL Industri som stod tomt. DÀr byggde man ett nytt storkök och anstÀllde Christer Svensson som kock i augusti.
PÄ mÄndag börjar den fjÀrde medarbetaren som man nyligen anstÀllt, en servitris och allt-i-allo.
Utöver expansionen av personalstyrkan finns en ansökan om bygglov gÀllandes en uteservering.
- Vi börjar bygga sÄ fort bygglovet Àr klart. Uteplatsen ska klÀs med tak och en dörr ska pÄ plats. Vi rÀknar med att det ska kunna sitta 50-60 stycken dÀr ute och det kommer vara handikappsvÀnligt med ramper, berÀttar Göran.
- Vi kommer ha kvÀllsöppet vissa kvÀllar under sommaren, à la cartekvÀllar med trubadur, tillÀgger Tuija.
LĂ€s mer i dagens tidning.