Trerättersmiddag i Grytgöls skola
GRYTGÖLI går omvandlades matsalen på Grytgöls skola till restaurang Grytan. En trerätters middag vid fint dukade bord och stämningsfull musik i bakgrunden bjöds det. Det var Måltidens dag som uppmärksammades.
Isabella Pallari, Andreas Thyselius, Robin Lazlo, Karl Edengren och Veronika Evertsson fick sätta sig vid ett fint dukat bord och blev serverade av Annika Adolfsson och Lisbeth Andersson. FOTO: TITI OLOVSSON
Foto:
Det är Måltidens dag som uppmärksammas på skolan. På dörren in till "restaurangen" finns dagens meny uppsatt. En grupp elever i taget får gå in i "restaurangen", men först läser de menyn tillsammas med dagens hovmästare Anders Bengtsson.
<b>Vackra höstlöv</b>
Snittar till förrätt, viltkalops till varmrätt och glass a´la Grytan till dessert. Eftersom viltkött står på menyn har temat i dukningen blivit skogen. Borden pryds med vackra höstlöv och på golvet ligger ett älghorn. Tända ljus står på borden och i bakgrunden spelas stämningsfull musik. Eleverna blir serverade av skolans personal. Det är helt enkelt festligt.
<b>Lustfylld upplevelse</b>
Syftet med Måltidens dag, som uppmärksammas över hela landet, är att lyfta fram måltiden som en lustfylld upplevelse och en positiv träffpunkt samt att höja den dagliga måltidens status hos dem som ansvarar för kvaliteten på maten som serveras i och utanför hemmet.