Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Trerättersmiddag i Grytgöls skola

GRYTGÖL
I går omvandlades matsalen på Grytgöls skola till restaurang Grytan. En trerätters middag vid fint dukade bord och stämningsfull musik i bakgrunden bjöds det. Det var Måltidens dag som uppmärksammades.

Isabella Pallari, Andreas Thyselius, Robin Lazlo, Karl Edengren och Veronika Evertsson fick sätta sig vid ett fint dukat bord och blev serverade av Annika Adolfsson och Lisbeth Andersson.
FOTO: TITI OLOVSSON

Isabella Pallari, Andreas Thyselius, Robin Lazlo, Karl Edengren och Veronika Evertsson fick sätta sig vid ett fint dukat bord och blev serverade av Annika Adolfsson och Lisbeth Andersson. FOTO: TITI OLOVSSON

Foto:

Finspång2001-10-19 00:00
- Vi har det alltid mysigt här, men i dag är det lite extra. Vi tycker det är viktigt med mat och att barnen äter rätt, säger Annika Adolfsson, som för dagen är restaurangchef för Restaurang Grytan.
Det är Måltidens dag som uppmärksammas på skolan. På dörren in till "restaurangen" finns dagens meny uppsatt. En grupp elever i taget får gå in i "restaurangen", men först läser de menyn tillsammas med dagens hovmästare Anders Bengtsson.

<b>Vackra höstlöv</b>
Snittar till förrätt, viltkalops till varmrätt och glass a´la Grytan till dessert. Eftersom viltkött står på menyn har temat i dukningen blivit skogen. Borden pryds med vackra höstlöv och på golvet ligger ett älghorn. Tända ljus står på borden och i bakgrunden spelas stämningsfull musik. Eleverna blir serverade av skolans personal. Det är helt enkelt festligt.

<b>Lustfylld upplevelse</b>
Syftet med Måltidens dag, som uppmärksammas över hela landet, är att lyfta fram måltiden som en lustfylld upplevelse och en positiv träffpunkt samt att höja den dagliga måltidens status hos dem som ansvarar för kvaliteten på maten som serveras i och utanför hemmet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om