Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Ska vara lätt att hitta rätt

Genom Trampolinen ska högstadielever lättare hitta rätt i yrkeslivet.– Det är viktigt att hjälpa ungdomarna att göra ett bra val, säger Aurubis vd Patrik Sivesson.

Niondeklassarna Emelie Haraldsson och Jonathan Kyllönen presenterade glatt vad de fått lära sig på Coor Service Management.

Niondeklassarna Emelie Haraldsson och Jonathan Kyllönen presenterade glatt vad de fått lära sig på Coor Service Management.

Foto: Magnus Johansson

FINSPÅNG2013-11-25 08:03

Grosvadsskolan har varit med i Trampolinen i tre år. Det är ett projekt som Östsvenska Handelskammaren har skapat för att bidra till en ökad förståelse mellan skola och näringsliv. Programmet riktar sig till företag, lärare och skolelever inför deras språng ut i vuxenlivet.

– Det är bra sätt att hitta rätt i yrkeslivet. Varje klass har haft ett företag sedan årskurs sju, berättar studie- och yrkesvägledaren Marina Palm.

I förra veckan visade eleverna i årskurs nio upp resultatet av tre års fadderverksamhet. Niondeklasserna har haft ett utbyte med Aurubis, Coor Service Management, Sapa Technology och Medley.

– I årskurs sju berättar företagen om sina verksamheter, i åttan görs en inventering om allt som finns på företagen och tredje året görs ett större projekt som redovisas inför både företag och skola, berättar Marina Palm.

15-åringarna Emelie Haraldsson och Jonathan Kyllönen i klass 9 A på Grosvadsskolan presenterade vad de fått lära sig av sin tid på Coor Service Management.

– Vi har gått igenom tolv olika yrkesgrupper och till exempel tagit reda på vilka arbetsuppgifter och vilken utbildning de har. Vi har gjort intervjuer med tolv personer som jobbat med allt möjligt, truckreparatör, chaufför, administratör och receptionist, berättar Emelie och Jonathan.

De är positiva till projektet.

– Det är bra att få reda på vad det finns för sorts jobb. Jag ska söka till CNG, el-programmet. Jag vill bli elektriker, säger Jonathan.

Läs mer i måndagstidningen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om