Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Samarbete med vandrare ska locka fler amerikaner

FINSPÅNG
Efter vandrarveckan med tyskar från Wiesbaden i juni har Åke Sjöblom siktet inställt på att locka hit amerikanska vandrare.

Shirley Lindbergh, president för American Volksport Association, har med sin väninna Patty Yothers varit på besök i Finspång och hos Åke Sjöblom för att inleda ett vandrande samarbete.
FOTO: TITTI OLOVSSON

Shirley Lindbergh, president för American Volksport Association, har med sin väninna Patty Yothers varit på besök i Finspång och hos Åke Sjöblom för att inleda ett vandrande samarbete. FOTO: TITTI OLOVSSON

Foto:

Finspång2003-08-22 00:00
Shirley Lindbergh från American Volksport Association är förbundets president och har varit på besök i Finspång och familjen Sjöblom. Inför besöket har Åke, president för det Svenska Folksportförbundet, satt samman ett förslag på kommande program för en amerikansk vandrargrupp. Och Shirley tycker att det ser mycket bra ut.
- Jag ska försöka att locka hit vandrare med det här programmet, säger hon.
Att hon ville vandra i Sverige var också anledningen till att hon kom i kontakt med Åke och hans familj. Genom brevväxling knöts kontakterna tätare.
- Jag blev varmt mottagen och att vandra är ett väldigt bra sätt att få vänner över hela världen, säger Shirley.

<b> På riktigt</b>
Vad som är speciellt med Finspång, tycker hon och vandrarväninnan Patty Yothers, är att Finspång är det verkliga Sverige.
-I stora städer kommer man aldrig riktigt nära vardagen, här är man som man är, säger Shirley Lindbergh.
Hon bor i Seattle, har vandrat i 45 länder men har sina rötter i Skandinavien.
- Både min man och jag har våra rötter i Sverige och Norge, så det känns lite speciellt att komma hit.
I juni när tyskarna var här och vandrade gick man över kommungränsen, i det tänkta samarbetet med amerikanerna kommer man att hålla sig inom kommungränsen.
Man kommer liksom då att bo på Hotel de Geer. Guidade turer runt om i kommunen finns också på programmet. Bland annat Reijmyre glasbruk och Sankta Maria kyrka, man ska också besöka mässingskammaren.
Åke Sjöblom och Shirley Lindbergh hoppas att man ska kunna locka hit mellan 25 och 50 deltagare till en svensk-amerikansk vandrarvecka.
- Flygbiljetten är dyr och i storstäderna är det dyrt, men bara man kommer lite utanför så är priserna bättre och man kommer dessutom närmare verkligheten, säger Shirley.
Förra torsdagen gick resan tillbaka till USA.
- Jag måste hem och jobba lite så att jag har råd att komma tillbaka hit.
Men först hann man med att vandra en sväng med en tysk vandrargrupp på genomresa och så åts det varmkorv och fikades. Kaffe med svenska hemmabakade bullar i Finspång i verkligheten.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om