Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Oro och glädje vid flytt

Besvikelsen och oron var stor när flyktingarna lämnade evakueringsboendet. Men det fanns även glädje när en pappa återförenades med sina barn efter ett halvårs längtan.

Återförenade. Glädjen var stor när Abdulla Almohammed återförenades med sina barn Yasef, och Sahin, efter att ha varit ifrån varann i ett halvår.

Återförenade. Glädjen var stor när Abdulla Almohammed återförenades med sina barn Yasef, och Sahin, efter att ha varit ifrån varann i ett halvår.

Foto: Magnus Johansson

FINSPÅNG2016-04-16 07:00

Den 15 april gick kontraktet ut med Finspångs golfklubb vad gäller evakueringsboendet. Under de senaste sex månaderna är det totalt 55 personer som bott i stugorna.

Men under fredagen var de tvungna att lämna platsen för nya ankomstboenden i Norrköpingstrakten.

– Det är vemodigt. Många tårar och avsked. Det har uppstått relationer under den här tiden, mellan boende och personal och inte minst bland de boende, säger Bertil Senestad, enhetschef för evakueringsboendet.

Hayder Alkhafagi från Irak och Abed Al Rahman från Syrien var två av de boende som tvingades flytta.

– Vi skulle vilja stanna längre. Vi har trivts bra här. Det är ett väldigt tryggt och bra ställe, vi har fått mycket hjälp av personalen. Vi har nästan blivit som en familj, berättar Hayder.

Apropå familj utspelade sig en solskenshistoria mitt bland alla avsked. Abdulla Almohammed återförenades med sina söner Yasef, 14, och Sahin, 13, efter att ha varit ifrån varandra i ett halvår.

– Det har varit jobbigt för hela familjen. Jag har saknat pojkarna mycket. De var tvungna att följa med min farbror när vi lämnade Syrien, berättar Abdulla.

Tiobarnspappan påpekar att det varit ett stort ansvar för hans farbror.

– Men nu ska vi vara samlade som en familj. Sverige är ett tryggt land, säger Abdulla.

I kommunen har boendet vid Lillängsskolan avslutats och numera finns boende för unga ensamkommande i det gamla polishuset i centrum. Dessutom finns ett boende i Attendos gamla lokaler i Rejmyre.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om