Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Nytt liv i köket på Bruksgatan

I fredags öppnade Bee Holm en ny restaurang i Finspång. På Bruksgatan serverar hon svensk och thailändsk mat.

Apinya Boon Kob, Jörgen Holm, Sao Seisor och Bee Holm hjälps alla åt för att få den nya restaurangen att fungera.

Apinya Boon Kob, Jörgen Holm, Sao Seisor och Bee Holm hjälps alla åt för att få den nya restaurangen att fungera.

Foto: Erika Wiman

Finspång2014-05-06 07:08

De är ett riktigt entreprenörspar – Bee och Jörgen Holm. Han har ett företag i maskinbranschen och hon tyckte, när Rejmyre glasbruk skulle fylla 200 år, att det vore roligt att driva något också så hon startade BeeHive. Där har hon sålt bland annat tovade figurer. När sedan Jörgen hade sett ett snyggt bestick och Bee fick se det så visade det sig att hon kände till smeden – en man i Thailand. Då började de importera.

Besticken och de tovade figurerna har fått följa med till Bruksgatan men huvudfokus ligger på restaurangen.

Hur kom det sig att ni satsade på en restaurang?

– Att sälja bestick och tovat räckte inte riktigt, säger Jörgen.

Med hjälp erfarenhet och kunskap från kompisar i branschen har Bee startat en lunchrestaurang som också serverar kaffe, smörgåsar och fikabröd.

När de köpte restaurangen hade de aldrig varit där förut.

– Vi vet inte hur det har varit och då måste vi vara oss själva, säger Jörgen. Bee har haft en idé hur det ska vara och lokalerna passar till det.

Att lokalerna är uppdelade i flera små rum är något de gillar.

– Och om någon beställer kan vi ordna extra rum, säger Bee.

– Det är charmigt att huset funkar till många saker, tycker Jörgen.

Att det redan finns flera restauranger i Finspång som serverar thaimat är de medvetna om. Några av krögarna är kompisar till Bee. Hon var till och med så artig att hon frågade dem om de gjorde något att hon öppnade en restaurang till.

– Det är inga problem, restaurangen finns redan. Är det inte du så är det någon annan som öppnar, berättar Bee att de svarade.

I början nu har de öppet bara på dagtid och stängt på söndagar. Någon tid måste ägnas åt familjen också.

– Vi har en liten sexåring också, han har sovit här ibland när vi har hållit på och gjort i ordning, berättar de.

Men de stänger inte dörren för att ha öppet mer.

– Sen på sommaren kanske vi kan ha öppet längre, vi provar oss fram, säger Bee.

Uteserveringen på framsidan har de inte hunnit ta tag i än.

– Det var mycket mer att göra än vad vi tänkte, säger Bee som ändå tänker fortsätta att laga all mat från grunden.

– Det tar lite längre tid men det är det värt, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om