När ordförande Solveig Betnér tog över Pride Finspång 2021 var de bara två styrelsemedlemmar.
– Sedan dess har vi vuxit och blivit fler. Nu är vi åtta drivande styrelsemedlemmar, totala medlemsantalet ökar. Det innebär att vi är fler som kan jobba inför parad, festival och andra aktiviteter som vi anordnar, säger hon.
Pridekafé, pubkvällar, medverkan vid Finsponga marken och julmarknaden vid Kulturhuset, är några exempel.
– Det blir lättare att anordna saker när vi är fler. Vi vill att Pride Finspång ska finnas i samhället hela tiden, betonar Isabelle Vestlund.
Nina Norlin och Fenix Göhl är nya styrelsemedlemmar.
– Hbtqia-frågor är jätteviktiga, att både lyfta och stötta. Att visa att det finns rum för inkludering och möjlighet att få vara den en är, säger Nina Norlin.
– Jag är uppvuxen som hbtqia-ungdom i Finspång. Jag kan bidra med ett ungdomligt perspektiv i Pride Finspång, säger 17-åringen Fenix Göhl.
2023 hölls festivalen vid Förvaltningstorget i Finspång. Årets festival den 24 augusti blir vid samma plats, men får en helt ny paradväg. Detta år blir start och mål vid Förvaltningstorget med paradväg Östermalmsvägen-Siemensrondellen-Slottsvägen-Vallonvägen- Hyttvägen, förbi Kulturhuset och tillbaka till centrum.
– Vi tänker ha aktiviteter innan för att få igång deltagarna i paradtåget, så de blir mer taggade. Sedan är det praktiskt att ha start och mål på samma plats, där vi ska ha musik, utställare, talare och matvagn. Det anordnas en Pridevecka innan paraden, säger Emilie Lazic.
Vikten av att nå ut till fler lyfts fram.
– Vi vet att det är många fler som stöttar hbtqia, än som deltar. Vi måste få fler att gå med i paraden och visa var de står, betonar Solveig Betnér.
Isabelle Vestlund har bott i Finspång i ett och ett halvt år.
– Jag lever som öppet homosexuell och har inte upplevt hat eller hot på något sätt här i Finspång. Däremot är vi medvetna om att det finns andra som har upplevt hat och hot och är utsatta, säger Isabelle.
Styrelsemedlemmarna konstaterar att Pride Finspång har blivit en del av Finspång.
Vid fjolårets paradtåg mellan Östermalm och centrum deltog cirka 200 personer.
– Vi siktar på att få 500 deltagare i år. Det händer något i Finspång, då är det bara att gå ut och gå med i paraden, säger Solveig Betnér.
– De flesta har någon i sin omgivning som är hbtqia, påpekar Nina Norlin.
– Kom med och visa att ni stöttar det här, säger Emilie Lazic.