Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Nya pensionärsmaten godkänd

FINSPÅNG
Nu har det börjat - det länge omdebatterade och omskrivna leveranssystemet för mat till pensionärer.
Första leveransen kom i slutet av förra veckan.
En av dem som äter maten är Gunnar Nilsson, som bor i centrala Finspång.
- Maten är bra, tycker han.

Gunnar Nilsson var skeptiskt först, men blev positivt överraskad. "Maten är godare än förväntat", tycker han.
FOTO: TITTI OLOVSSON

Gunnar Nilsson var skeptiskt först, men blev positivt överraskad. "Maten är godare än förväntat", tycker han. FOTO: TITTI OLOVSSON

Foto:

Finspång2002-05-28 00:00
Gunnar Nilsson, 78, har trivts bra med maten han fått från lasarettsköket. När den nya modellen för matleverans började diskuteras, kände han sig litet skeptisk.
-Ja, jag var pessimistisk, säger han. Men Gunnar var fullt inställd på att göra det bästa av situationen. När han åt den första portionen från Sodexho, blev han positivt överraskad.
-Maten var god, över förväntan, säger han.

<b>Gillar fisk</b>
Hittills har han ätit helstekt kotlettrad och kokt fisk - fisk tillhör favoritmaten.
- Kotletten var jättegod, men såsen till fisken var jag inte helt nöjd med. Jag gillar nämligen pepparrotssås till kokt fisk.
Det var lätt avhjälpt. Gunnar hade en tub pepparrotsvisp i kylen och piffade upp såsen. Sedan var han helt nöjd.
I Gunnars kylskåp står en trave matlådor och han har redan gjort upp sin personliga matsedel.
Pyttipanna, pannbiff, strömming och kycklingschnitzel har han beställt.
- Det ska bli intressant att se hur den stekta fisken är, eftersom den kokta var så bra.

<b>Van vid mikro</b>
Sju maträtter av tio har Gunnar kryssat i på de veckomatsedlar han fått.
Som van mikroanvändare är inte omställningen från varm mat särskilt stor för honom.
- Men jag tänka mig att det krävs litet inlärningstid för dem som inte är så vana. Man måste ju planera litet själv också, vilka rätter man ska ha.
I viss mån saknar han dock efterrätterna som ingick i lunchen tidigare.
- Vi fick efterrätt varje dag. Det kunde vara kräm eller ostkaka.

FOTNOT: Företaget som lagar och levererar maten heter PartSam Sodexho. Leveranserna till Finspång kommer från Motala.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om