Nya pensionärsmaten godkänd
FINSPÅNGNu har det börjat - det länge omdebatterade och omskrivna leveranssystemet för mat till pensionärer.Första leveransen kom i slutet av förra veckan.En av dem som äter maten är Gunnar Nilsson, som bor i centrala Finspång.- Maten är bra, tycker han.
Gunnar Nilsson var skeptiskt först, men blev positivt överraskad. "Maten är godare än förväntat", tycker han. FOTO: TITTI OLOVSSON
Foto:
-Ja, jag var pessimistisk, säger han. Men Gunnar var fullt inställd på att göra det bästa av situationen. När han åt den första portionen från Sodexho, blev han positivt överraskad.
-Maten var god, över förväntan, säger han.
<b>Gillar fisk</b>
Hittills har han ätit helstekt kotlettrad och kokt fisk - fisk tillhör favoritmaten.
- Kotletten var jättegod, men såsen till fisken var jag inte helt nöjd med. Jag gillar nämligen pepparrotssås till kokt fisk.
Det var lätt avhjälpt. Gunnar hade en tub pepparrotsvisp i kylen och piffade upp såsen. Sedan var han helt nöjd.
I Gunnars kylskåp står en trave matlådor och han har redan gjort upp sin personliga matsedel.
Pyttipanna, pannbiff, strömming och kycklingschnitzel har han beställt.
- Det ska bli intressant att se hur den stekta fisken är, eftersom den kokta var så bra.
<b>Van vid mikro</b>
Sju maträtter av tio har Gunnar kryssat i på de veckomatsedlar han fått.
Som van mikroanvändare är inte omställningen från varm mat särskilt stor för honom.
- Men jag tänka mig att det krävs litet inlärningstid för dem som inte är så vana. Man måste ju planera litet själv också, vilka rätter man ska ha.
I viss mån saknar han dock efterrätterna som ingick i lunchen tidigare.
- Vi fick efterrätt varje dag. Det kunde vara kräm eller ostkaka.
FOTNOT: Företaget som lagar och levererar maten heter PartSam Sodexho. Leveranserna till Finspång kommer från Motala.