Nya kägelhallen äntligen invigd
FINSPÅNGNu är den invigd enligt konstens alla regler, den nya kägelhallen i Finspång. På lördagen klippte landshövding Björn Eriksson det blå gula bandet, och förklarade att han var mallig över detta uppdrag.- Vid nästa landshövdingemöte ska jag fråga de andra hur de har det med sina kägelhallar...
Han har invigt det mesta, landshövding Björn Eriksson, men i lördags var det första gångenhan klippte bandet i en kägelhall. På bilden också Bengt Lindberg. FOTO: GUNNAR JOHANSSON
Foto:
- Ungdomarna trivs här och säger att de fått en jättebra fritidsgård. Det är väldigt roligt, säger eldsjälen Bengt Lindberg, som förmodligen kommer att uppmana dem till att även testa kägelspelets fröjder.
Under dagen bjöd Kägelhallsföreningen Finspångsborna att prova de olika spelen i hallen. Till vardags kommer hallen att vara öppen för spel hela dagen och fram till klockan åtta på kvällen.
Vissa tider är bokade, till exempel tisdagsförmiddagar, då Pensionisten kör sitt seriespel.
- Vi har önskemål om att kunna ha öppet även lördagar och söndagar, säger Bengt Lindberg, men det vet vi ännu inte.
<b>Blommor</b>
Inför invigningen fick föreningen ta emot blomsteruppsatser från bland annat andra kägelklubbar, kommunen och övriga hyresgäster i Gallerian.
Massor av folk närvarade vid invigningen, som inleddes med att Kägelhallsföreningens ordförande Tomas Karlsson hälsade välkommen. Han hyllade det arbete som Finspångs kägelspelare lagt ner för att få en ny hall. Speciellt nämnde han den avlidne medlemmen Karl-Gustaf Johansson.
- Han var en mycket drivande kraft. Utan honom hade vi inte haft en hall.
Landshövding Björn Eriksson började med att säga att han invigt det mesta, men att han aldrig kunde tro att han skulle få inviga en kägelhall.
<b>I rännan</b>
- Men jag har ju förstått nu att Finspång är kägelspelets Mecka. Uttrycket "att falla som käglor" har jag hört, men jag tror inte att jag kommer att bidra till att det blir verklighet i någon större grad.
Där hade han helt rätt, landshövdingen. I alla fall i de första slagen lyckades han spela i rännan istället för på banan. (Som en liten tröst (?) till landshövdingen kan undertecknad försäkra att kägelspel är svårt).
Det var fler av Björn Erikssons medspelare som gjorde likaledes. Tillsammans med honom spelade kommunalrådet Stig Andersson, kommunfullmäktiges ordförande Gun Axelsson, kultur- och fritidsnämndens ordförande Sonja Eloff, NÖK:s ordförande Alf Harrysson och tf kultur- och fritidschefen Lars Louthander, alla med respektive.
Eftersom landshövdingen kom utan sin hustru fick han rutinerade spelaren Elvy Haghel som moatjé. På programmet denna invigningslördag stod också uppvisningsspel av spelare i landslaget.