Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Ny skrift om Hällestad

Intressant historik, sevärda bilder och rapport från gubbdagis. Det presenteras i årets upplaga av Hällestadsbygden.

Intressant. Hällestadsbygden bjuder på många intressanta texter samt sevärda bilder.

Intressant. Hällestadsbygden bjuder på många intressanta texter samt sevärda bilder.

Foto: Magnus Johansson

FINSPÅNG2016-03-07 07:00

Det är den 45:e årgången av Hällestadsbygden som nyligen kommit ut. I skriften av Hällestads hembygdsförening serveras såväl läsvärda texter som ett stort antal bilder från bygden.

Gösta Kronvall bjuder på en rapport från ”gubbdagis, lite nedslag från vad föreningens gubbar och gummor har sysslat med under året.

Lars-Erik Thorsell skriver om Borggårds mjölkvarnar och ortens mjölnare under perioden 1776–1962. Aron Oskarsson svarar för två artiklar. Den ena om Hällestads och Finspångs föreningsarkiv. Den andra texten handlar om hur olika ödets lotter kan falla för en rik person jämfört med en fattig (en kyrkoherde kontra en piga).

Magnus Lindqvist berättar om svensk veterinärhistoria och folklivsforskaren Jan-Eric Karlström om moderna tider, förr i tiden.

Christer Hennum redogör för 1950-talets Ljusfallshammar med ett barn och tonårings ögon.

Nils-Olof Johansson bjuder på ”bilder från Hällestad”, ett kollage av djurbilder från den ”vilda” Hällestadtrakten.

Från hembygdsföreningens verksamhetsberättelse nämns bland annat fjolårets arrangemang som: gökotta vid Åsebro, gruvspelet, nationaldagsfirandet vid Udden, klassiska Hellsté marken och medverkan vid Arkivens dag i kommunhuset i Finspång. Föreningen deltog med en utställning och visade upp Hällestadsvästen och strykjärnskaminen.

Vid årets slut hade Hällestads hembygdsförening 415 medlemmar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om