Det var för lite drygt två år sedan som Iyad Almanassra startade sin restaurang Adam's i Finspång. Döpt efter hans yngsta son. En mångmiljonsatsning där han byggde om en jourbutik till restaurang och satsade stort. Men nu väljer han att överge sin hemort för att satsa på Butängen i Norrköping i stället.
– Jag hade funderat ett tag. Det har helt enkelt inte gått så bra i Finspång som jag hoppades. För lite kunder. Jag tror att det har med stigande räntor att göra. Att allt har blivit dyrare och att många känner av det, säger Iyad Almanassra när vi träffas i lokalerna i Norrköping.
Det finns de som kommer att sakna dig i Finspång. Vad säger du till dem?
– Det är tråkigt förstås att sälja i Finspång. Men jag måste ha en verksamhet som jag kan tjäna pengar på, säger Iyad Almanassra.
Har du hittat någon köpare till lokalerna i Finspång?
– Det finns intresserade. Vi har den ute för försäljning och jag hoppas att det kommer att lösa sig med det, säger Iyad Almanassra.
I lokalerna i Norrköping finns plats för över hundra gäster. Och det är en speciell plats för Iyad Almannasra när han nu satsar tillsammans med sin kompanjon George Markous.
– Jag drev restaurang här förut. Det var bra och roliga år. Jag hade den mellan 2014 och 2021. Så nu är jag tillbaka. Jag hoppas att både nya och gamla kunder hittar hit igen, säger han.
– Vi vill servera bra husmanskost med bra service och med bra personal. Vi kommer också kunna ha exempelvis bröllopsfester, dop och företagsfester, säger George Markous som också han har lång erfarenhet från restaurangbranschen.
Han har bland annat drivit Kockens i Söderköping.
Båda tror på en bra utveckling för restaurangen på Butängen. Många företag finns i området. Det finns potential för fulla hus.
– Restaurangen kommer att öppna den andra september och ha öppet måndag till fredag, säger Iyad Almanassra.
Varför kommer det att gå bra i Norrköping tror ni?
– Det finns fler kunder här. Större utbud. Norrköping är en mycket större stad. Det tror vi kommer hjälpa till, säger George Markous.
– Det tror jag också. Sedan satsar vi på kvalitet på samma vis som det var på Adam's. Vi har båda lång erfarenhet, säger Iyad Almanassra.