Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Måltidens dag på menyn

FINSPÅNG
Skinkstek och gräddsås med chokladpudding till efterrätt.
I går firades Måltidens dag i Finspång.
- Alla dagar ska egentligen vara måltidens dag, säger kommunens kostchef Catharina Stenhammar Johansson.

På Måltidens dag serverades det dessert. Eleverna på Storängsskolan lät sig väl smaka.
FOTO: GUNNAR JOHANSSON

På Måltidens dag serverades det dessert. Eleverna på Storängsskolan lät sig väl smaka. FOTO: GUNNAR JOHANSSON

Foto:

Finspång2002-10-18 00:00
Måltidens dag anordnas över hela landet. Skolor, förskolor och äldreboenden brukar fira Måltidens dag. Denna dag gör man litet extra ansträngningar runt maten och måltiden.
- Vi har dukat med vita dukar och tända ljus. Och så har vi musik till maten, säger Storängsskolans kökschef Inger Tranquist.
På menyn står skinkstek, potatis och gräddsås. Stekt eller kokt potatis är valfritt. Extra rikligt salladsbord bjuds också. Dessert brukar man inte ha i vanliga fall, men på Måltidens dag vankas det chokladpudding.

<b>Klappkräm </b>
- Måltidens dag är årligen återkommande och det brukar uppskattas, säger Inger, som tycker att det är roligt att göra något extra.
Menyn såg likadan ut i kommunen, förutom efterrätten. På äldreboendena serverades klappkräm i stället, en gammaldags efterrätt.
Alla elever på Storängsskolan visste inte vilken dag det var. När de fick veta, sa de:
- Jaha, är det därför vi får så god mat i dag.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om