Måltidens dag på menyn
FINSPÅNGSkinkstek och gräddsås med chokladpudding till efterrätt.I går firades Måltidens dag i Finspång.- Alla dagar ska egentligen vara måltidens dag, säger kommunens kostchef Catharina Stenhammar Johansson.
På Måltidens dag serverades det dessert. Eleverna på Storängsskolan lät sig väl smaka. FOTO: GUNNAR JOHANSSON
Foto:
- Vi har dukat med vita dukar och tända ljus. Och så har vi musik till maten, säger Storängsskolans kökschef Inger Tranquist.
På menyn står skinkstek, potatis och gräddsås. Stekt eller kokt potatis är valfritt. Extra rikligt salladsbord bjuds också. Dessert brukar man inte ha i vanliga fall, men på Måltidens dag vankas det chokladpudding.
<b>Klappkräm </b>
- Måltidens dag är årligen återkommande och det brukar uppskattas, säger Inger, som tycker att det är roligt att göra något extra.
Menyn såg likadan ut i kommunen, förutom efterrätten. På äldreboendena serverades klappkräm i stället, en gammaldags efterrätt.
Alla elever på Storängsskolan visste inte vilken dag det var. När de fick veta, sa de:
- Jaha, är det därför vi får så god mat i dag.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!