Projektet går ut på att utbilda en kärngrupp unga ambassadörer som på olika håll i Sverige genomför informationsaktiviteter relaterade till de åtta millenniemålen.
Millenniemålsambassadörerna blir viktiga budbärare och en länk mellan lokal verksamhet och global fattigdomsbekämpning.
Lisa Hellström från Hällestad ser fram emot sitt nya uppdrag.
– Ofta tror folk att världen är sämre än vad den egentligen är. Vi har en viktig uppgift att sprida kunskap om att världen blir bättre, säger Lisa Hellström.
Flera av milleniemålen har redan uppnåtts och det globala biståndet ökar. Enligt den senaste statistiken har stora framsteg gjorts när det gäller att bekämpa smittsamma sjukdomar, öka kvinnors politiska deltagande och bekämpa hungern.
– En del mål har uppfyllts, andra inte. Samtliga mål ska vara uppfyllda 2015, berättar Lisa Hellström.
De åtta målen är: "utrota extrem fattigdom och hunger", "uppnå grundutbildning för alla", främja jämställdhet och kvinnors makt", "minska barnadödligheten", förbättra mödrahälsan", "bekämpa hiv/aids, malaria och andra sjukdomar", "säkra en hållbar utveckling" och "utveckla globalt partnerskap för utveckling".
Lisa planerar att göra mängder av besök vid exempelvis universitet, gymnasie-, hög- och folkhögskolor.
– Jag tar gärna emot förfrågningar. Tanken är att jag ska ansvara för Östergötland och Örebro, där jag studerar juridik.
Hon har varit utbytesstudent i Kanada och Finland, arbetat i länder som USA, Tyskland, Österrike och Förenade Arabemiraten.
– Det jag ser fram emot mest är alla möten. Det kommer säkert uppstå många intressanta samtal, Jag vill inte bara lära ut, utan också lära mig mer, konstaterar Lisa Hellström.