Krogarna slarvar med alkoholserveringen
I fredags kontrollerade polisen hur krogarna i Finspång sköter sin alkoholservering. - Vi fann brister hos i synnerhet hos två av krogarna, säger Dennis Holmström, ställföreträdande närpolischef.
Foto: HJ
I fredags gjorde de ett nedslag på krogarna här i Finspång och fann direkt vissa saker som behöver förbättras. - I ett fall gjordes det en anmälan mot en servitris som serverade alkohol till en kund som var alldeles för berusad. Men det var inte det enda. Om restaurangerna serverar alkohol är de skyldiga att även tillhandahålla mat. - Kunderna ska ha rätt att äta mat om de får köpa alkohol där. Och det här har de löst på lite halvkontroversiella sätt. Det fanns visserligen mat att köpa, men till kraftgia överpriser. En bakad potatis kostade till exempel 299 kronor, vilket ingen vanlig människa vill betala. - Det är uppenbart att de bara gjort så för att komma runt det här och det kommer att påtalas. Dessutom fanns det en del att önska när det gäller ordningen på krogarna. Hur det ser ut och så vidare. Däremot var det ingen av gästerna som var för ung, säger Dennis Holmström.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!