Kommunen håller på sin rätt
Igår berättade Folkbladet om en nioårig flicka med Williams syndrom, som inte får sin fritidsavgift betald av kommunen, för att föräldrarna inte ansökte skriftligt.- Jag tycker det låter märkligt, säger Krister Pettersson, chef för den humanistiska förvaltningen.
- Om någon ansöker muntligt och vi har ett skriftligt förfarandesätt så informerar vi om det. Skulle det vara så att det inte har skett så beklagar vi så klart, säger Krister Pettersson.
Han tror inte att avslaget beror på att någon i kommunen har gjort fel.
- Vi har ingen ambition att stöka, utan vi tolkar in regelverket. Vill vill hjälpa människor så de blir bedömda på rätt sätt. Det är olyckligt om man känner att man blir bedömd felaktigt för att ansökan varit fel, säger Krister Pettersson.
<B>+ Är det upp till föräldrarna själva att ta reda på vilka regler som gäller eller ska kommunen informera om det?</B>
- Normalt sett upplyser tjänstemännen om möjligheter till stöd och hjälp. Ibland slirar det lite och då kan enskilda personer känna att det blir konstigt.
Nu ska kommunen gå igenom hanteringen av ärendet och även se över de tolkningar man har gjort. Därefter ska kommunen yttra sig till Länsrätten. Om Länsrätten skulle komma fram till att humanistiska förvaltningens beslut är felaktigt tänker kommunen dra lärdom av det.
- Vi skulle inte se det som att bli slagen på fingrarna, utan vi vill ha tydlighet och förfina regelverket, säger Krister Pettersson.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!