Hon var själv med och tog beslut om byggandet av Bildningen i början av 2010-talet. Ett hus som nu är för litet för de tänkta verksamheterna.
– Att risken fanns för att det skulle bli så trångt som det blev kunde jag inte förstå då. Ändå valde vi att bygga det större alternativet. Det är positivt att elevunderlaget växer och det är något vi måste ta höjd för. Det är inte hållbart som vi har det nu, säger hon.
Att renovera och bygga om Bergska skolans lokaler från 1967 lär kosta mångmiljonbelopp.
– Vårt uppdrag är att utreda de förändringar som förvaltningen föreslår. Målsättningen är att det ska finnas ett underlag för politikerna att ta beslut på innan årsskiftet, förklarar Magnus Pirholt, tillförordnad samhällsbyggnadschef.
Anders Pantzar är utbildningschef:
– Det är mycket som ska utredas och behovet av större lokaler för båda gymnasieskolorna är stort. Gamla Bergska skolans lokaler är gigantiska, så jag kan inte tänka mig något annat än att Bergska gymnasiets verksamhet får plats där. Men sedan beror förstås allting på prislappen och vad politikerna till sist beslutar, säger han.
Från politiskt håll är tongångarna ännu så länge något försiktiga.
– Vi vet inte kostnaden och skulle det bli för dyrt så måste vi titta på andra lösningar. Det här är huvudspåret just nu. Men jag vill poängtera att inga beslut är tagna, berättar utbildningsrådet Frida Granath (S).
Politiskt beslut i frågan tas i kommunfullmäktige.