Det är närmast en slump att Josefine Berg Johansson startade eget 2015. Hon har kämpat med psykisk ohälsa i många år och hade inget jobb.
– Jag sålde mina egna kläder på nätet för att jag inte hade pengar och märkte snabbt att det fanns ett väldigt stort intresse. Folk var beredda att betala nästan hur mycket som helst, säger hon.
Det handlar om damkläder i större storlekar, som det ofta inte finns så stort utbud av i butik. Det väckte en idé. Hon testade att lägga upp kläder på auktion på Tradera och startade sedan en Facebook-grupp.
– Allt fungerade bra och jag kom till ett läge där jag var tvungen att bestämma mig. Skulle jag fortsätta på försörjningsstöd eller satsa? Det var läskigt, men jag ville satsa.
Hon startade Vackra kurviga kvinnas shop, VKKS, och inledde jakten på leverantörer. I England hittade hon flera som sålde produkter som levde upp till hennes förväntningar på kvalitet och med storlekar från 42 till 68.
– Jag kollade runt mycket där och provade mig fram med olika leverantörer, sedan har det bara rullat på.
Ungefär två år efter att hon hade dragit igång öppnade hon en fysisk butik i Finspång.
– Innan dess hade jag allt hemma i lägenheten, min sambo blev galen på mig, skrattar hon.
Den hade öppet på lördagar och många kunder kom långväga för att få chans att prova kläderna. Marknadsföringen sköts via sociala medier, vilket har gjort att det fortfarande är många i Finspång som inte känner till företaget.
– Sedan kom corona, då blev det tuffare med allting.
När det var som värst stängde hon butiken. Tanken var att öppna igen, men det har inte gått ihop. I stället har hon och systrarna, som är anställda på deltid i företaget, fokuserat helt på webbutiken. Ändå händer det att kunder bokar in besök i butiken.
Nu rear de ut lagret och tar i stället förbeställningar för att slippa ligga ute med pengar.
– Det har fungerat väldigt bra, trots att det blir lite längre leveranstid. Men vi märker att försäljningen har gått ned, säger Josefine.
– Vi vill jättegärna fortsätta, men det är kämpigt för alla just nu.
Än så länge finns det både jobb och möjlighet att ta ut lön.
– Efterfrågan är stor, men det är svårt att konkurrera med stora företag. Vi kan inte hålla samma låga priser, säger hon.
De har andra styrkor, menar Josefine.
– När vi hade butiken hjälpte vi till med tips och råd. Vi försöker vara mer personliga i vårt bemötande och visar gärna filmer på oss så kunderna ser hur kläderna sitter. Vi kan inte konkurrera prismässigt, men kvaliteten är kanske bättre, säger hon och förklarar att många kunder har varit med från start.
Brexit har gjort inköpen från England dyrare eftersom de numera måste betala tull. Numera säljer de också kläder från Frankrike och Nederländerna.
– Vi försöker att anlita företag som tänker på miljön och exempelvis återvinner.
Josefine hoppas att hennes butik får fler att känna sig inkluderade och fina som de är.
– Jag vet hur tufft det är att må dåligt. Jag ville inte ens gå i butiker när jag mådde som sämst.
Även för henne själv har butiken betytt väldigt mycket.
– Det var jättejobbigt innan, att leva på försörjningsstöd och vrida och vända på varenda krona. Jag kom inte ut och gjorde någonting. Det här har gjort jättemycket för mig socialt och för mitt självförtroende, säger Josefine Berg Johansson.