Ingen otjänlig mat vid kontroll
FINSPÅNGAlla kontrollerade produkter var tjänliga om än några fick bedömningen tjänlig med anmärkning. Det visar resultatet av en livsmedelsundersökning som bland annat gjorts på ett antal resturanger och caféer i Finspång.
- Vi lämnar ut en lista och så får de välja ut vart de ska åka. På det här sättet hinner vi med flera ställen, säger Sylvia Karlsson, livsmedelsinspektör i Finspång.
<b>Följer upp</b>
Resultaten av provtagningarna vid de tio ställena, som främst är restauranger och caféer, visar att maten var tjänlig på alla. Några produkter fick dock bedömningen tjänlig med anmärkning, men ingen mat klassades som otjänlig. På varje ställe gjordes provtagning på två, tre produkter.
- Det var många som inte fick någon anmärkning och det är bra. Får man en anmärkning är det inte bra, även om det inte är så allvarligt. Det är inte bra om flera livsmedel på samma ställe får anmärkningar. Jag kommer att följa upp alla som har fått anmärkningar, säger Sylvia Karlsson.
<b>Med anmärkning</b>
På Viberga matservering bedömdes alla tre testade produkter som tjänliga, men två av dem fick bedömningen tjänlig med anmärkning. Det var dels en köttbullesmörgås, dels en grönsallad med majs och ärter som hade något för höga halter bakterier. Även på Viberga storlager fick en av tre produkter som provtagningen gjordes på, tjänligt med anmärkning.
<b>För hög bakteriehalt</b>
Här var det smörgåskassler som hade en något för hög bakteriehalt. På pizzeria Angela fick alla tre testade produkter bedömningen tjänlig, men en fick tjänlig med anmärkning. Det var en pizzasallad som hade en något för hög jästhalt.
Övriga ställen, förutom ovan nämnda, där provtagningar gjordes var: Energikällan, Etnagrillen, Golfrestaurangen, Klippestorpsgården, Finspong Conference center, Dunderbacksköket och Vibergagrillen.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!