Ingen ordinarie mister jobbet
FINSPÅNGDen ordinarie personalen mister inte sina jobb när kommunen ändrar distributionen av mat till pensionärer. Tre av dem som kör ut maten blir omplacerade till andra arbetsuppgifter. För dem som arbetar med matlagningen blir det ingen skillnad mot i dag.
Förslaget har sina belackare och sina förespråkare. Bland annat har frågan om vad som händer med den nuvarande personal, kommit upp.
<b>Omplaceras</b>
- Ingen ordinarie personal sägs upp, de omplaceras i stället till andra arbetsuppgifter inom kostenheten, förklarar Catharina Stenhammar, chef på kommunens kostenhet.
En av dem som berörs är Nina Adolfsson. Hon har arbetat som matdistributör sedan 1994, och har inget emot att få andra arbetsuppgifter.
- Det ska bli kul att göra något annat, jag har sökt till Grosvadsköket, men vet inte än hur det blir.
<b>Berörs inte</b>
Det är sex personer som arbetar med matdistributionen. Tre av dessa är fast anställda (eller tillsvidareanställda som är den korrekta benämningen), två är vikarie och en har en grundanställning inom kommunen, och arbetar för närvarande med matleverans.
Personalen i lasarettsköket som lagar maten berörs inte av det nya systemet.
- Deras arbete påverkas inte alls, säger Gerd Andersson, chef på lasarettsköket, de fortsätter att jobba precis som de gör i dag.
<b>Vikarier</b>
Detta innebär att av de sammanlagt 21 personer som arbetar med matlagning och utkörning, skulle endast två vikarier påverkas, om kommunen går över till den nya leveransmodellen. Kanske behöver inte heller dessa oroa sig för att bli arbetslösa.
- Vikarier brukar alltid behövas, säger Gerd Andersson.
<B>Fakta om lasarettsköket i dag</B>
? Lasarettsköket drivs av kommunen, och tillhör kostenheten.
? Här arbetar 21 personer, med matlagning, packning och distribution. Både hel- och deltidstjänster förekommer.
? Varje dag tillagas här 1 200 portioner lunch till äldreboenden, förskolor, lasarettsavdelningar, lasarettets personalmatsal med flera. Dessutom tillreds frukost och kvällsmat åt lasarettet.
? Individuellt packade lunchportioner levereras till cirka 155 pensionärer dagligen varav cirka 110 i centralorten. Sex personer arbetar med denna distribution. Därutöver distribueras mat till förskolor och boenden.
? Varje dag, året runt arbetar personal i lasarettsköket.
? Lasarettsköket drivs av kommunen, och tillhör kostenheten.
? Här arbetar 21 personer, med matlagning, packning och distribution. Både hel- och deltidstjänster förekommer.
? Varje dag tillagas här 1 200 portioner lunch till äldreboenden, förskolor, lasarettsavdelningar, lasarettets personalmatsal med flera. Dessutom tillreds frukost och kvällsmat åt lasarettet.
? Individuellt packade lunchportioner levereras till cirka 155 pensionärer dagligen varav cirka 110 i centralorten. Sex personer arbetar med denna distribution. Därutöver distribueras mat till förskolor och boenden.
? Varje dag, året runt arbetar personal i lasarettsköket.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!