Nyligen berÀttade vi om 47-Äriga Linda Möller Karlsson, som öppnar bageri och kafé pÄ StationsvÀgen i FinspÄng.
Verksamheten öppnade i torsdags och det blev full fart frÄn start för Linda.
â Det var kunder frĂ„n tidig morgon fram till stĂ€ngning. Jag hade runt hundra kunder. TĂ€nkte att folk skulle vara nyfikna i början, men inte att det skulle vara sĂ„ hĂ€r mycket, sĂ€ger hon.
Första dagarna har hon hjÀlp av bÄde sin fru och mamma för att hinna sköta verksamheten.
â Det Ă€r svĂ„rt att hinna baka nĂ€r man ska sĂ€lja ocksĂ„. Jag har tĂ€nkt börja 04.30 pĂ„ morgonen, men det rĂ€cker nog inte. Jag fĂ„r kanske börja Ă€nnu tidigare, sĂ€ger Linda.
Frun Malin Möller Karlsson understryker att det har varit mycket att göra, men att det bara Àr roligt.
â Det Ă€r roligt att se Linda i sitt rĂ€tta element. Nu fĂ„r hon jobba med nĂ„got som hon brinner för, sĂ€ger Malin Möller Karlsson.
Surdegsbröd, bullar, pajer och praliner Àr mest efterfrÄgat inledningsvis.
Sonstorpsbon Therese Svensson var en av kunderna under fredagen.
â Jag jobbar inom hemtjĂ€nsten och fick tips om det hĂ€r stĂ€llet. Man kĂ€nde doften av bullar och tĂ€nkte att det hĂ€r mĂ„ste jag prova. Det Ă€r lite gĂ„rds- och bistrokĂ€nsla, sĂ€ger Therese Svensson.
Kunden Anneli Rahm handlade bullar och surdegsbröd.
â Roligt att ett bageri öppnat, det Ă€r bra att det finns pĂ„ orten.
Linds bageri öppnar snart. Finns det plats för tvÄ liknande verksamheter?
â Ja, tror det. De kanske har olika inriktningar, sĂ€ger Anneli Rahm.