Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Här bygger de sin egen drömpizzeria

Pizzeria Angela satsar och bygger nya lokaler. - Kul att få bygga upp en restaurang från grunden, utformad precis som man vill, säger ägaren Josef Jakobsson.

Foto: Magnus Johansson

FINSPÅNG2009-09-29 03:00
När ICA Supermarket Hårstorp ville ha de nuvarande lokalerna var pizzeria Angela tvungna att leta nytt. Ägarna Josef Jakobsson och Nahir Danho ville i möjligaste mån behålla det geografiska läget.Valet blev byggnaden bredvid Statoil, hundratalet meter längre bort.- Först var vi besvikna över att tvingas flytta, men ju mer vi tänkte på det ser vi chansen att få bygga något nytt och eget, säger Josef Jakobsson.Ytan blir ungefär densamma jämfört med tidigare. Det blir såväl inne- som uteservering med cirka 75 platser.Ville stanna
- Vi ville stanna i området för att kunna behålla våra kunder, säger Nahir Danho.Han har varit delägare sedan 2005 medan Josef Jakobsson har ägt pizzerian sedan 2000.- Det blir stora kostnader för oss. Vi får god hjälp av fastighetsägaren och satsar mellan 800 000 och 900 000 kronor själva. Dessutom blir hyran tre gånger dyrare här, påpekar Josef Jakobsson.Kyl- och frysrum måste byggas och nya skyltar ska investeras.- Hygien är A och O för en restaurang. Lokalerna ska vara fräscha med trendig inredning. En nyhet blir att jag ska satsa på GI-pizza och en gasolgrill för att kunna erbjuda maträtter som till exempel kycklingspett, säger Josef Jakobsson.Ska utöka
Förutom de två ägarna har pizzerian fyra halvtidsanställda.- I samband med flytten ska vi utöka med ytterligare en halvtidsanställd.Nahir Danho har varit pizzabagare sedan 1977. - Vid den tiden fanns det inga pizzabutiker i Sverige, bara pizzerior. Jag tror det är viktigt att tänka på hela konceptet. Det ska vara rent, bra service, god mat och billigt, säger han.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om